Sezona Miss Slovenije 2019

Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018, o njenem potovanju po ZDA in Mehiki s poslovnim partnerjem projekta Dewesoft-om

16 december 2019
Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018, o njenem potovanju po ZDA in Mehiki s poslovnim partnerjem projekta Dewesoft-om

 

S predajo krone se moja pot pri projektu Miss Slovenije ni zaključila.

 

Oktobra sem s poslovnim partnerjem Dewesoft in nosilko licence Jelko Verk odpotovala ''čez lužo'', kjer smo se skupaj udeležili dveh mednarodnih sejmov.

Dewesoft je podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem programske opreme, elektronskih komponent in merilnih inštumentov za različne sisteme in je eno izmed vodilnih na svojem področju.

 

Sejma sem se tako lahko udeležila tudi jaz, poleg tega pa sem imela možnost spoznati dve izjemni državi. Združene države Amerike in Mehiko.

 

Najprej smo potovanje začeli v Združenih državah Amerike, kjer smo se v Las Vegasu udeležili mednarodne telemetrične konference ITC, na kateri so bila prisotna vsa znana imena vesoljske tehnologije, vključno z našim slovenskim podjetjem. Po uspešno zaključeni konferenci smo imeli nekaj časa, da si ogledamo in raziščemo to prečudovito mesto, ki nikoli ne spi. Bili smo precej aktivni, saj smo na pot krenili z mislijo '' Spali bomo doma'' in si za to ogledali veliko stvari. Prvi dan smo sončni vzhod pričakali na čudovito rdečih Red Rocksih, katere smo preplezali, naredili izlet v Valley of Fire, ogledali smo si dve predstavi, občudovali smo mogočne stavbe, ki so se raztezale nad nami na glavni ulici ''The Strip'', pa še in še…

 

Pot smo iz Las Vegasa nadaljevali v Mehiko, kjer je potekal še drugi sejem. Prost vikend smo izkoristili ob obali, v mestu Puerto Vallarta in ga ob toplem vremenu in ritmu glasbe preživeli nadvse lepo. Naslednjih nekaj dni je bilo delavnih, saj smo bili prisotni na sejmu SITEC v Leonu, kjer smo predstavljali različne izdelke in storitve podjetja. Kljub delu pa smo si vzeli čas za raziskovanje skrivnostne dežele in njihove kulture. Sprehajali smo se po mehiških ulicah, jedli tradicionalno hrano na tržnicah, ki je precej pekoča, prisluhnili smo glasbi in se naučili nekaj osnovnih korakov salse.

 

Če bi me tujec, ki še nikoli ni doživel Mehike, povprašal po vtisih, bi mu jo z največjim veseljem predlagala za naslednjo destinacijo potovanja. Že takoj je viden nižji standard, kot smo ga vajeni v Sloveniji, vendar me kot turistko to ni prav nič zmotilo. Ravno obratno! Prebivalci so vedno dobre volje, pripravljeni so pomagati, atmosfera je prijetna in energična, utrip mest je nekaj posebnega in je nekaj, kar bi moral doživeti čisto vsak, ki ima to možnost.

 

Vtisi in spomini s potovanja so izredno lepi. Hvaležna sem za novo izkušnjo in hvaležna za ljudi, ki so mi jo pomagali oblikovati.

 

Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale