Sezona Miss Slovenije 2019

Sladkanje v Rimskih termah

6 december 2019
Sladkanje v Rimskih termah

17. septembra so se finalistke Miss Slovenije 2019 skupaj s poslovnimi partnerji projekta zbrale v Rimskih termah, da se pred samim finalom Miss Slovenije predstavijo preko posebnega izziva.

Dekleta so imela prav poseben, sladek, izziv in sicer morale so predstaviti svoj kraj preko sladice, ki ta prostor tradicionalno zastopa. Komisija, ki je ocenjevala slaščice je imela precej težavno delo, saj so se dekleta odrezale odlično. Komisijo so sestavljali poslovni partnerji projekta: Jure Knez, solastnik podjetja Dewesoft, Bogdan Kronovšek, direktor Kronoterma, David Miško, direktor trženja v Skupina Stroka.si, Peter Črnič, direktor razvojno izobraževalnega centra Bela krajina in Valery Arakelov, lastnik Rimskih term.

Po končani pokušini je Maja Zupan razglasila štiri superfinalistke, ki so se najbolje odrezale na izzivu. To so bile: Špela Šolaja, Eva Kosi, Špela Alič in Tinkara Smolar. Špela Alič je postala zmagovalka izziva, saj je s svojo slaščico najbolje predstavila projekt Miss Slovenije. Spekla je podbreško ali krhljevo potico. Podbrezje je majhen kraj poleg njenega doma, kjer se pretežno ukvarja s sadjarstvom, gospodinje pa so ob praznikih pekle potico. Ker so orehi bili predragi so potico nadevale z nadevom iz jabolčnih in hruškovih krhljev, recept pa je star že več kot 100 let. Špela je povedala, da tudi doma, njena mami, večkrat ob posebnih priložnostih speče ravno to potico, ob kateri se skupaj z družino družijo.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale