Sezona Miss Slovenije 2019

Obisk Bele krajine z agencijo Bravina

13 avgust 2019
Obisk Bele krajine z agencijo Bravina

Projekt Miss Slovenije izstopa iz vseh zastavljenih družbenih pravil in okvirjev in predvsem ne deluje več kot klasično lepotno tekmovanje. S svojo skrbno zasnovano vsebino pluje proti toku stereotipov današnje družbe in ubira svojo pot.


Z uradnim sloganom “Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo!” projekt Miss Slovenije vse prebivalce naše države nagovarja k enotnosti, hkrati pa jih s predstavljanjem slovenskih podjetij, turizma, umetnikov, športnikov ter naše naravne in kulturne dediščine, spodbuja k povezovanju in podpiranju domačega, lokalnega ...

Lastnica licence Jelka Verk in vodja projekta, nekdanja miss, Maja Zupan, se tako s kandidatkami selita v različne regije, kjer se kandidatke spoznavajo z domačo kulturo in zgodovino.

V polnem teku so tudi že priprave na finalno prireditev Miss Slovenije, ki se letos seli v zgodovinsko in kulturno zelo bogato slovensko mesto Črnomelj, ki so ga ob izbruhu 2. svetovne vojne okupirali Italijani in ga držali vse do kapitulacije. Tedaj je postalo središče osvobojenega ozemlja, središče svobodne Slovenije, v katerem so bili postavljeni temelji slovenske države. V njem je 19. februarja 1944 potekalo prvo zasedanje Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta, dan pozneje pa je izvedlo svojo prvo predstavo Slovensko narodno gledališče.

Belo krajino so že obiskale tudi finalistke Miss Slovenije 2019, kjer so imele prve aktivnosti, ki jih je zanje v sodelovanju s projektom Miss Slovenije organizirala agencija Bravina.

Ena izmed značilnosti Bele krajine je belokranjska pramenka, slovenska avtohtona pasma ovac, zato so se na prvem obisku z njo tudi pobližje spoznale. Preizkusile so se v novem turističnem produktu, igri Ovac in iger, ki udeležencem nudi spoznavanje naravne in kulturne dediščine Bele krajine. Dogajanje se je nadaljevalo na večernem dogodku, kjer so jim predstavili kulturne in folklorne značilnosti njihove pokrajine, učile pa so se tudi ljudskih belokranjskih plesov. Naslednji dan so preživele ob izviru reke Krupe, kjer so za njih pripravili še degustacijo vrhunskih slovenskih penečih vin Simonič.

Agencija Bravina pa v avgustu za kandidatke pripravlja še kar nekaj zanimivih aktivnosti, ki se bodo vsebinsko navezovale tudi na finalno prireditev, ki bo letos 28. septembra v Črnomlju.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale