Sezona Miss Slovenije 2018

Spoznavale delo na ekološki kmetiji

Projekt Miss Slovenije povezuje

29 avgust 2018
Spoznavale delo na ekološki kmetiji

Med celodnevnim druženjem je kandidatke na kmetiji sprejel in pozdravil Matic Vizjak, ki je lansko leto prejel naziv inovativni mladi kmet leta 2017.
Po zajtrku, kjer so bili na jedilniku domači koruzni žganci, bela kava in ocvirki, je sledil izobraževalni del.
»Začeli smo v rastlinjaku, kjer smo se spoznali s sadikami, podučile smo se, kaj se v tem letnem času seje, kako se presajajo sadike in obrale divjake (neplodne dele rastlin). Sledilo je okopavanje plevela okoli špargljev, nato pa privez sadik čilija ali paradižnika,« je povedal Matic Vizjak. Obrane sestavine (svež čili, paprika in paradižnik) so se v proizvodni liniji očistile in pripravile za kuho ter pasiranje. Nato je sledilo degustiranje pripravljene omake in dodajanje začimb ter merjenje pH-ja.
Kandidatke je nato prevzel Silvo Vizjak, oče inovativnega kmeta. Dekletom je priskrbel zaščitne obleke in jih seznanili z delom v čebelarstvu. Sledilo je pobiranje satovja, priprava vsega potrebnega za točenje medu in poučevanje o matičnikih. Vsaka od kandidatk si je nato tudi natočila med v posebne kozarce, namenjene darilnim paketom. Marcel in Marija Vizjak, zadolžena za kuho, sta dekleta nato vpeljala v mletje moke na dveh starih mlinih. Sledilo je mesenje, vzhajanje in peka kruha. Vsaka je naredila svojo pogačo iz ocvirkov, orehov in z lanenimi semeni.

Po pripravi in dokončanju opravil na kmetiji sta sledili zakuska s povabljenimi gosti in licitacija darilnih kompletov. Izkupiček prodaje paketov je bil v celoti namenjen VDC Šentjur, enota Šmarje pri Jelšah, ki so s tem olajšali počitnikovanje na morju svojim varovancem.

Darilni kompleti so vsebovali: rezalno desko z gravuro logotipa kmetije Vizjak & Miss Slovenije in VDC enote, kozarec medu, čili omako, 1 kg moke, knjigo Društva Jasa Duša slovenska.

Foto: Grega Eržen/ Studio Solis

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale