Sezona Miss Slovenije 2017

Utrinki iz svetovnega izbora Miss World

Maja nam je zaupala!

19 februar 2018
Utrinki iz svetovnega izbora Miss World

Maja kako bi strnili misli o doživetju na svetovnem izboru Miss World?
Svetovni izbor je bil zame preizkušnja in hkrati nepozabno doživetje, ki ga ne bom nikoli pozabila. En mesec sem bivala zelo daleč od doma, brez dostopa do socialnih omrežij in s slabimi povezavami z domačimi. Bila sem med tujimi ljudmi in v popolnoma drugačnem okolju. To vsekakor ni lahka naloga, vendar menim, da se moramo ljudje včasih postaviti v neznano situacije, da se lahko še bolje spoznamo in dozorimo.

Je bilo prvič, da ste se odpravili tako daleč?
To je bilo moje prvo potovanje tako daleč in za tako dolgo časa. Čeprav sem na to gledala kot neponovljiv življenjski izziv, so me seveda spremljali tudi pomisleki. Dva dni sem namreč popolnoma sama potovala na drug konec zemlje, ki je bil zame kot svet zase. Prišla sem med posebne ljudi s čisto drugačno kulturo in prvi teden sem iskala majhne podobnosti med tamkajšnjim in našim življenjem, da bi se počutila vsaj malo bolj domače. Ko pa sem sčasoma spoznala še ostala dekleta iz različnih koncev sveta s svojimi raznolikimi kulturami, sem ugotovila, da je prav ta drugačnost izjemna in čudovita. V njej sem začela uživati in z odprtim srcem opazovati okolje. Obenem pa sem zelo hvaležna svoji ekipi, ki mi je stala ob strani skozi vso izkušnjo in me nanjo tudi dobro pripravila, ter našim zvestim poslovnim partnerjem, Tosami, The lie by JPZ, Alpina, Skupini Stroka.si, Paese kozmetika, Nancy beachwear, Dewesoft, Quickshoelace, Puppa, ki so mi s podarjenimi produkti občutno olajšali bivanje.

Kako so vas pričakali organizatorji Miss world in kako so poskrbeli za vas?
Ko sem prispela na končno destinacijo v Guangzhou, kjer sem prevzela prtljago, me je tam s tablami Miss World 2017 pričakala organizacijska ekipa. Na letališču sem nato spoznala že kar nekaj deklet in ko se nas je nabralo dovolj, so nas odpeljali v prvi hotel, kjer smo bivale. Od takrat naprej smo bile ves čas pod nadzorom, avtobuse na katerih smo se peljale so spremljali policaji, velikokrat so na določenih predelih ustavili promet ob urah, ko smo se tam peljale. Obenem pa je to odlična šola do samostojnosti, saj si kljub nadzoru odgovoren zase in za svoja dejanja.

Kako so izgledali vaši dnevi in kaj ste vse počeli?
Dnevi so bili vedno bolj zaposleni, prvi in drugi teden smo bolj posvetili spoznavanju in ogledovanju okolice, nato pa so se dejavnosti začele stopnjevati. Poleg vsakdanjih vaj za finalni večer so se nato pridružili še številni vsebinski dogodki in večerje ter športno, top model in talent tekmovanje. Prav tako smo imele kar nekaj dobrodelnih dogodkov, eden izmed njih je bila dobrodelna dražba, na kateri smo prodali fotografijo mene skupaj z lipicanci v kobilarni Lipica, ki jo je ustvarila znana fotografinja Alenka Slavinec. Hkrati pa smo veliko časa posvetili tudi snemanju "head to head" izzivov in različnih prizorov za prihajajočo televizijsko oddajo.

Kateri dogodek iz svetovnega izbora in kateri trenutek je bil nepozaben?
Mislim da celotnega doživetja nikoli ne bom pozabila. Izmed dejavnosti pa mi je bila najbolj zanimiva predstavitev tradicionalnih plesov vsake države, najbolj zabaven pa je bil zagotovo dan, ko smo obiskale Chimelong tematski park, kjer so nas peljali na vlakce smrti. Najraje pa se bom spominjala trenutkov, ko smo se z dekleti zabavale, smejale in plesale na avtobusih. To so spomini, ki mi bodo za vedno ostali v srcu.

Kakšne obveznosti pa so vas čakale po prihodu domov?
Po prihodu domov me ni čakal počitek, dela sem se lotila takoj. Poleg intervjujev sem dva dni po prihodu s poslovnim partnerjem Alpina, že pridno posnela promocijski video, teden dni za tem sem se z Dewesoft ekipo že odpravila na Aerospace and defense sejem v Torino. Konec tedna se odpravljam tudi na otvoritev prve trgovine Paese kozmetike v Ljubljani, zelo se veselim tudi sobotnega večera, ko bom v Kranju prižgala lučke in skupaj s Kranjčani otvorila veseli december.

Foto: osebni arhiv Maje Zupan

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale