Novice in dogodki

Polfinale Miss Slovenije 2024

polfinale-miss-slovenije-2024

12 maj 2024
Polfinale Miss Slovenije 2024

V objemu prekrasne Loške doline v letnem gledališču Zavoda Ars Viva je bilo v sobotnem pomladnem večeru 11. maja  izbranih 15 finalistk Miss Slovenije 2024.

Dekleta so se v preteklih mesecih spopadle z različnimi izzivi, ki so jim jih v sklopu projekta pripravili naši zvesti poslovni partnerji, spoznale so uspešna slovenska podjetja, spoznale prve korake v svetu podjetništva in se izobraževala na najrazličnejših področjih.

Projekt, ki deluje pod sloganom “Podpirajmo slovensko in povezujmo Slovenijo” se je v letošnji polfinalni zgodbi povezal z Občino Loška dolina, ki je dekleta na raznih dogodkih gostila vse od njihove prve uradne predstavitve v začetku januarja.

Udeleženke so spoznale naravno in kulturno dediščino občine, se udeležile tradicionalnega vzpona na Gornje Poljane,  zastopale Loško dolino na sejmu Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z Javnim zavodom Snežnik in nekaterimi lokalnimi obrtniki in obiskale grad Snežnik. A. Podobnik, ultramaratonka in uspešna podjetnica jih je vodila skozi delavnico coachinga, v sodelovanju z VDC Zasavje so polfinalistke opravile izobraževanje za podporne osebe in so aktivno vključene v projekt Širimo VIP Zasavje. Spoznale so načela trajnostnega s podjetjem Kronoterm, pomembnost intimne nege in pravilne izbire higienskih vložkov so jim predstavli v podjetju Tosama, svojo pet letno pod prihodnosti pa so si začrtale s pomočjo J. Kneza, predsednika in lastnika podjetja Dewesoft.

Tokrat so se dekleta občinstvu predstavila kar trikrat, najprej so suvereno odgovarjale na vprašanja, drugič so se predstavile v vrhunskih lastnih kreacijah, ki so jih v sodelovanju s Tosamo sešile iz sanitetnega materiala, zadnji mimohod pa so opravile v prekrasnih večernih oblekah Poročnega kotička.

Za popestritev večera pa so tokrat poskrbeli plesalci Nuša Nared, Gaja Mivec in Tim Udovič iz Twirling in plesnega kluba Mace Cerknica, pevki Eva Boto in Nuša Derenda.

Na polfinalnem večeru smo razglasili tudi zmagovalke posameznik izzivov: 

Najboljša eko obleka: Katja Omerzel

Najboljša inovativna predstavitev ene blagovne znamke Kovinoplastike Lož: Skupina ARX; Nika Kuzman, Tara Tofaj, Nina Žavski, Maruša Gračner, Tanja Hadler, Amadea Zupan in Bernarda Glavar

Nagrada podjetja Kronoterm za celostni izziv: TermoKreativke; Katja Omerzel, Ajda Nina Vivod in Nika Kuzman, ter nagrada za najboljši video: Katja Zver

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali aktualna Miss Slovenije Alida Tomanič, direktorica podjetja Tosama Mojca Šimnic Šolinc, župan občine Loška Dolina Matjaž Antončič, lastnik in predsednik podjetja Dewesoft Jure Knez in direktor trženja v Skupini Stroka.si David Miško, je dekleta spremljala skozi celotno polfinalno zgodbo, finalni večer pa je dodal le še piko na i in izbrali so 15 finalistk Miss Slovenije 2024!

To pa nikakor ne pomeni, da se je pot za preostale končala. Projekt Miss Slovenije namreč dekletom tudi po koncu tekmovanja predstavlja priložnost za naprej, kot pravi lastnica licence Jelka Verk, že več let dajejo možnosti in priložnosti vsem dekletom, ki si tega želijo, in jih aktivno vključujejo v projekt in organizacijo. 

Da ste prireditev lahko spremljali tudi preko malih zaslonov je s prenosom v živo poskrbela Skupina Stroka.si, posnetek pa si lahko ogledate na uradnem YT kanalu Miss Slovenije.

Finalistke Miss Slovenije 2024 so: Nina Žavski, Ajda Nina Vivod, Abbi Sušelj, Helena Pokeržnik, Katja Zver, Saša Poklukar, Nika Kuzman, Neja Prosenjak, Amadea Zupan, Katja Omerzel, Pia Hribar, Allisa Pelko, Lara Senica, Tjaša Žnidaršič in Tara Tofaj.

Iskrene čestitke vsem!!

Pred finalistkami so meseci izobraževanj, izzivov in najrazličnejših dogodkov, ki bodo vodili do velikega finala. Mi se že neizmerno veselimo!

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale