Novice in dogodki

Tradicionalni zimski vzpon na Gornje Poljane

29 januar 2024
Tradicionalni zimski vzpon na Gornje Poljane

Zadnjo nedeljo v mesecu januarju, so se polfinlaistke Miss Slovenije 2024 udeležile 25. Tradicionalnega zimskega vzpona na Gornje Poljane nad Loško dolino.

Približno 4 kilometre dolg vzpon po prekrasni naravi je dekleta pripeljal do Gornjih poljan, vasice na 1065 metrih nadmorske višine, kjer stoji izletniška kmetija Turizema Jure. Majhna vasica z enim samim prebivalcem je v zadnjih letih zaradi krasnih naravnih danosti, ohranjene etnološke in kulturne dediščine ter gostoljubnosti postala priljubljena izletniška in pohodniška destinacija.

Vsekakor pa je prepoznavnosti pomagal tudi Javni zavod Snežnik, ki je organizator zimskega vzpona in tudi sogostitelj polfinalne zgodbe Miss Slovenije 2024.

Projekt Miss Slovenije deluje pod sloganom »Podpirajmo slovensko in povezujmo Slovenijo!« ter s podporo obrtnikom in turističnim ponudnikom, kot je Turizem Jure, podpira lokalno.

Na vrhu je dekleta pričakalo domače kosilo, lastnik posesti g. Jure Kordiš pa je dekletom predstavil svojo etnografsko zberko, katera predstavlja način življenja in običaje med obema vojnama, odprl jim je vrata v več kot 500 let staro cerkev Sv. Andreja s prekrasnim kasetiranim stropom s cvetičnimi motivi in jih odpeljal do opazovlanice namenjne opazovanju prostoživečih divjih živali v nočnem času.

Dekleta se dobro zavedajo, da je gibanje v naravi pomembno za njihovo zdravje in dobro počutje, prav tako pa vedo, da so lahko pri vseh aktivnostih brezkrbne le z uporabo naravnih materjalov, ki pustijo kožo dihati in dajejo mehak občutek in zato na pot nikoli ne odidejo brez izdelkov Natura Femine, ki na vsakem koraku skrbi za njihovo »žensko naravo«.

S poflinalistkami se je pohoda udeležila tudi Tijana Betašević, 2. spremljevalka Miss Slovenije 2023, njihova vodnika pa sta bila Zdenko Truden, driektor Javnega zavoda Snežnik in Janez Truden, vodnik vodenega opazovanja medveda v Loški dolini.

Prijetno nedeljsko dopoldne je postreglo s sončkom in obilico dobre volje, kar je dekleta navdihnilo, da lepote Loške doline boje spoznajo in večkrat obiščejo.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale