Novice in dogodki

Prva uradna predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2024

20 januar 2024
Prva uradna predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2024

V petek, 19. januarja 2024, se je v idilični Loški dolini na lokaciji Stare Žage, odvila prva uradna predstavitev 21 novih polfinalistk projekta Miss Slovenije.

Projekt Miss Slovenije deluje pod sloganom ''Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo,'' in tako povdarja vse kar je slovensko; podjetništvo, turizem, glasbo, kulturno in naravno dediščino. Tako bodo gostitelji polfinalne zgodbe projekta Miss Slovenije 2024 slikovita Občina Loška dolina, dežela Ostric, ki se lahko pohvali z naravnimi lepotami in kulturno pestrostjo, Zavod Ars Viva, ki ga je ustanovitelja Benjamina Žnidaršiča, sprva le Youth Hostel Ars Viva, je danes priljubljeno zbirališče skupin in samostojnih popotnikov, ki je v letu 2023 je prejel tudi priznanje na natečaju ''Moja dežela – lepa in gostoljubna'' za najboljši hostel v Sloveniji, in Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik.

Spoznali smo 21 mladih, ambicioznih deklet, pripravljenih na nove izzive, ki jih prinaša pot imenovana Miss Slovenije. Vsaka od njih je pripravila kratko predstavitev o sebi, med govori polfinalistk pa sta voditeljici predstavili tudi sam projekt.

Projekt poudarja pomen povezovanja in medsebojne pomoči. Zvesti poslovni partnerji, kot so Skupina Stroka.si, podjetje Dewesoft, Kronoterm in Tosama, sodelujejo pri razvoju projekta in soustvarjajo zgodbe. Skupina stroka.si omogoča prenos dogodkov v živo, sodelujejo pri izvedbi delavnic Hackathona, tako tudi podjetje Dewesoft, ki že od začetkov gradi zgodbo povezovanja, vključuje kandidatke v delavnico Imageeniringa in spodbuja njihov razvoj. Posebna zahvala gre tudi podjetju Kronoterm, ki izobražuje kandidatke o trajnostnem razvoju. Tosama, s 100-letno tradicijo, skrbi za izboljšanje kakovosti življenja z izdelki za naravno higiensko nego in aktivno izvaja projekt »Za zdravje žensk.« Skupaj z Varstveno delovni centerom Zasavje, ki je pred kratkim obeležil svojo 40-letnico delovanja, v okviru projekta Širimo VIP Zasavje spodbuja vključujočo družbo. Letošnje polfinalistke so že bile deležne izobraževanja na temo bolj vključujoče družbe in pod vodstvom dr. Špele Režun pridobile diplomo za podporne osebe.

Z novim letom in novo sezono projekta Miss Slovenije pa z veseljem najavljamo, da se je naša ''Miss družina'' povečala. Podjetje Kovinoplastika Lož je mednarodno podjetje, ki je bilo ustanovljeno v 50ih letih prejšnjega stoletja, kot obrtno kovinsko podjetje Lož s 17imi proizvodnimi lokacijami v Loški dolini za izdelovanje okovja, predelavo plastičnih mas in drugih izdelkov. Sedaj se podjetje lahko pohvali s štirimi blagovnimi znamkami. Arx, sodi med večje evropske proizvajalce stavbnega okovja z več kot 60-letno tradicijo, blagovni znamki Alveus in Stala, izdelujeta pomivalna korita in sorodne kuhinjske izdelke ter blagovna zmanka Kovinotools, ki se specializira v razvoju, pripravi izdelkov za proizvodnjo in upravljanju na orodjih, ki so izdelana znotraj podjetja. Danes je podjetje z dolgoletno tradicijo, ki bo letos praznovalo 70 LET delovanja, preraslo v mednarodno podjetje, ki zaposljuje čez 500 ljudi. Kovinoplastika Lož je eden izmed glavnih podpornikov letošnjega projekta Miss Slovenije. S težnjo po skrbi za okolje in družbeno odgovornostjo na vseh področjih lokalne skupnosti pa  bomo skupaj s podjetjem že v času do polfinalne prireditve organizirali vrsto dogodkov, kjer bomo ustvarjeno dodano vrednost lahko vrnili tudi nazaj v lokalno skupnost. Neizmerno se veselimo pisanja skupnih zgodb.

Poleg vseh izobraževanj in spoznavanja čudovite kulturne in naravne dediščine Slovenije, želimo pri projektu vsako sezono presegati meje običajnega, ker lahko samo s presežki premikamo meje. Tako so se v pretekli sezoni dekleta podala v svet luksuznih plavajočih plovil, in sicer v slovensko podjetje 3maran - vodilnega proizvajalca le-teh, ki krasijo jadransko obalo. V sklopu izziva so naše lepotice poprijele za različna orodja in s pomočjo zaposlenih sestavile delček  čisto prave plavajoče hišice na vodi.

In ko mi naredimo presežek, vi o tem preberete v Slovenskih novicah, ki so zaslužne, da vse naše zgodbe pridejo do vas. So naš medijski poslovni partner že od samega začetka ter še vedno največji in najbolj brani tiskani medij, za katerega podporo smo neizmerno hvaležni.

Zgodbe o podpiranju slovenskega in ustvarjanju razvojnih priložnosti za dekleta projekta Miss Slovenije so rezultat sodelovanja, medsebojnega povezovanja ter trdega dela ekipe pod vodstvom lastnice licence gospe Jelke Verk.
 
Rdeča nit letošnjega projekta do polfinala je osredotočena na podpiranje lokalnega, zavedanje, da se vse začne pri nas samih, ter pomen ohranjanja človeške povezanosti in identitete za vsako lokalno trgovino, ulico in majhno podjetje. V ta namen smo se povezali z lokalnimi podjetji, s katerimi bodo polfinalistke Miss Slovenije ustvarjale nove, skupne zgodbe. Sodelovale bodo v različnih aktivnostih, ki vključujejo podjetništvo, turizmo, naravno in kulturno dediščino ter šport. Pestro dogajanje v Loški dolini pa se bo odvijalo vse do polfinalnega večera 11. Maja.

Letošnjo prvo uradno predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2024 sta vodili Miss Slovenije 2018 Lara Kalanj in Miss Slovenije 2020/21 Maja Čolić.

Zagotovo pa ne smemo pozabiti še na vina Ščurek, ki poskrbi, da na naših dogodkih ne manjka kvalitetnega in vrhunskega vina ter Pivovarna Flajs, ki ponuja odlična craft piva iz Savinjske doline.

Polfinalistke Miss Slovenije 2024 so: Polina Svetanič, Bernarda Glavar, Anja NovoselC, Helena Pokeržnik, Lara Senica, Nina Žavski, Tjaša Žnidaršič, Allisa Pelko, Tara Tofaj, Amadea Zupan, Katja Omerzel, Saša Poklukar, Nika Kuzman, Pia Hribar, Abbi Sušelj, Maruša Gračner, Neja Prosenjak, Katja Zver, Natalya Karatayeva , Tanja Hadler in Ajda Nina Vivod

Če ste prvo uradno predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2024 morda zamudili, vas vabimo k ogledu posnetka prenosa na naši uradni Facebook strani in YouTube kanalu Miss Slovenije.

FOTO: AHD VISUALS, Ana Bombek in Domen Hohler

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale