Novice in dogodki

Miss Slovenije 2023 je postala Alida Tomanič!

22 september 2023
Miss Slovenije 2023 je postala Alida Tomanič!

Miss Slovenije 2023 je v Radljah ob Dravi postala Ptujčanka, Alida Tomanič!

Projekt Miss Slovenije pod sloganom projekta “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo” podpira lokalno. Vsako leto, s finalno prireditvijo, izpostavljamo slovenske kraje, ki v sebi nosijo velik potencial. Radlje ob Dravi je letos z bogato lesarsko tradicijo, hmeljarstvom in zelenimi destinacijami postalo prizorišče finalne prireditve Miss Slovenije 2023! 21.septembra 2023 je Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022 krono predala svoji naslednici, Alidi Tomanič.

predaja krone miss slovenije
Predaja krone Miss Slovenije

Alida Tomanič je 19-letna Ptujčanka, ki se rada ukvarja s športom, glasbo in petjem. Že 8 let trenira odbojko, rada pa se poda tudi na sprehode in v gore. Študira arhitekturo in je velika ljubiteljica slovenske glasbe vseh zvrsti.

alida tomanic
Miss Slovenije 2023 je postala Štajerka, Alida Tomanič

Nova Miss Slovenije je bila okronana v Radljah ob Dravi, ki so trajnostno naravnana občina, in stremijo k ohranjanju kulturne in nesnovne dediščine - sonaravno upravljanje z gozdovi. V prihodnosti si želijo dati še večji poudarek na promociji večnamenskosti gozda, predvsem z razvojem terapevtskih vidikov, kot so gozdne kopeli in zen vrtovi. Od leta 2016 so člani zelene sheme slovenskega turizma in so tudi ponosni nosilci znaka Slovenia Green Silver. Radlje ob Dravi je pravzaprav ena izmed prvih destinacij v Sloveniji, ki je prejela ta znak, kot simbol trajnostnega in zelenega razvoja. Nedotaknjena narava, številne kolesarske in pohodniške poti in gostoljubnost domačinov so samo nekateri od razlogov za obisk. Skozi leta so prav tako pridobili nazive, ki kažejo kakšno okolje želijo ustvariti za svoje občane: Mladim prijazna občina, Prostovoljstvu prijazna občina, člani Slovenske mreže Zdravih mest, Starosti prijazna občina, Občina po meri invalidov, Otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Skupaj z Javnim zavodom ŠKTM Radlje ob Dravi in Občina Radlje ob Dravi smo 21. septembra organizirali Finale Miss Slovenije 2023! Tradicionalno smo prireditev otvorili s slovensko himno, ki so jo zapele finalistke projekta Miss Slovenije 2023.

himna
Prireditev se je pričela s slovensko himno

Prireditev so povezovale pretekle dobitnice nazivov Miss Slovenije: Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21, Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018 in Maja Zupan, Miss Slovenije 2017.

voditeljice prireditve
Voditeljice finalne prireditve Miss Slovenije 2023

Po nagovoru in pozdravu smo spoznali strokovno žirijo, ki so jo sestavljali poslovni partnerji projekta:

  • Mojca Šimnic Šolinc, direktorica podjetja Tosama
  • mag. Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi
  • Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022
  • David Miško, direktor trženja in vodja CCEDOS služb v Skupini stroka.si
  • dr. Špela Režun, direktorica VDC Zasavje

mojca simnic solincalan bukovnikvida milivojsadavid miskospela rezun
Strokovna žirija Miss Slovenije se je predstavila na odru

Finalistke Miss Slovenije so se v prvem izhodu predstavile v čudovitih belih oblekah iz salona Poročni kotiček, ki so jih nosile tudi na uradnem fotografiranju v Dvorcu Marenberg. Na glavi so nosile venčke, ki simbolizirajo zeleno naravo Radlj ob Dravi. Za venčke, dekoracijo dvorane in šopke, ki so jih prejele dobitnice nazivov je poskrbela Nataša Špegel iz JP Kič.

prvi izhod

prvi izhodprvi izhodprvi izhod
Prvi izhod finalistk

Po premierni predstavitvi finalistk so sledile že prve razglasitve. Najprej je voditeljca na oder povabila mag. Sebastjana Selana, direktorja, ki je razglasil zmagovalko 3maranovega izziva. Dekleta so morale izdelati video posnetek na vsebino predstavitve plavajoče hišice, najbolje pa se je odrezala Andjela Jakimovska, ki je za nagrado prejela vikend paket v plavajoči hišici 3maran in denarno nagrado v višini 300€. 

razglasitev 3maran
Zmagovalka 3maranovega izziva

Finalistke so uspešno opravile tudi Kronotermov izziv! V skupinah so namreč razbijale mite o toplotnih črpalkah, pri čemer sta se najbolje odrezali Ines Marjetič in Nada Hejja. Darilne pakete Kronoterm je predal dr. Dean Besednjak, namestnik direktorja.

razglasitev kronotermovega izziva
Razglasitev Kronotermovega izziva

Voditeljica je nato na oder povabila Francija Pliberška, direktorja podjetja MIK Celje, ki je podelil prvo lento, Miss Simpatičnosti, ki jo je prejela Ines Marjetič. Nosilko lente Miss simpatičnosti so izbrale finalistke projekta.

miss simpatičnosti
Razglasitev Miss simpatičnosti 2023

V drugem izhodu so se dekleta predstavila na nekoliko drugačen način in sicer v športni kolekciji podjetja SWY brand in v supergah podjetja Alpina. Med izhodm jih je spremljal talentiran koroški kitarist, David Breznik, znan tudi pod imenom DavidOFF. Prisluhnili smo lahko njegovemu albumu odlične instrumentalne rockovske glasbe.

davidoff

drugi izhoddrugi izhoddrugi izhod
Drugi izhod

Po drugem izodu sta sledili še dve razglasitvi. Najprej je lento predal uradni fotograf projekta, Dejan Nikolič. Miss fotogeničnosti je postala Nada Hejja.

razglasitev miss fotogenicnosti
Razglasitev Miss fotogeničnosti

Lento Miss osebnosti je podelila članica ekipe projekta Miss Slovenije, prejela pa jo je Nika Šalamon.

razglasitev miss osebnosti
Razglasitev Miss osebnosti

V tretjem izhodu so si finalistke znova nadele večerne obleke iz salona Poročni kotiček, tokrat v zelenih, zlatih in srebrnih odtenkih. Med izhodom so odgovarjala tudi na vprašanja strokovne žirije in tako na njih naredile še zadnj vtis.

strokovna zirija

odgovori na vprasanjaodgovori na vprasanjaodgovori na vprasanja
Finalistke so odgovarjale na vprašanja strokovne žirije

Med izhodi so prireditev popestrili številni glasbeni gostje:

Mate Bro, glasbeni kameleon, ki vedno znova preseneča s svojimi glasbenimi sposobnostmi, vsestranskostjo in odličnim vokalom. 

mate bro
Mate Bro

Pevec in pianist Aleksej Gačnik Verk, ki je izredno talentiran 8-letnik, ki si želi postati profesionalni rock glasbenik. Predstavil se je s prvim singlom »Črn dan, bela noč«, pri nastanku katerega je v celotnem procesu aktivno sodeloval.

aleksej gacnik verk
Aleksej Gačnik Verk

DaDžem, koroška rock glasbena zasedba iz Vuzenice in okolice, ki je bila ustanovljena z namenom popestritve lokalnega in širšega prireditvenega prostora. Njihov prvenec je bil premierno predstavljen ravno na izboru za Miss Slovenije 2023.

dadzem
DaDžem

Dunja Vrhovnik, kitariska, pevka, kantavtorica in glasbena producentka. Kitaro je študirala na Univerzi za glasbi na Dunaju in jo igra že 28 let. 

dunja vrhovnik
Dunja Vrhovnik

Roma Child, glasbena zasedba ki jo sestavljata dva izjemna glasbena talenta Roman Ratej in Martin Štibernik. V svoji glasbi prepletata različne presenetljive žanre s pozitivno energijo in igro, kar ustvari popolnoma unikaten zvok, ki sloni na kitarah, bobnih in vokalu. 

roma childroma child
Roma Child

Po glasbenih točkah smo razglasili drugo in prvo spremljevalko Miss Slovenije 2023. 2. spremljevalka je postala Tijana Bektašević, 1. spremljevalka pa Aleksandra Matan. Lenti jima je predal Sandi Markon, direktor Skupine stroka.si, šopek pa je vsaki izročil mag. Alan Bukovnik, župan občine Radlje ob Dravi.

tijana bektasevicaleksandra matan
Druga in prva spremljevalka Miss Slovenije 2023

Preden smo razglasili Miss Slovenije 2023 je zadnji mimohod naredila Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022, ki se je v svojem čustvenem govoru zahvalila vsem, ki so ji v preteklem letu stali ob strani.

mimohov vida milivojsa
Še zadnjih nekaj trenutkov aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša, na njenem zadnjem mimohodu

Kuverto z imenom nove nosilke naziva Miss Slovenije je na oder prinesla Mojca Šimnic Šolinc, direktorica podjetja Tosama.

mojca simnic solinc
Le nekaj trenutkov pred razglasitvijo nove Miss Slovenije

Lento je Miss Slovenije 2023 podelil Sandi Markon, direktor in lastik Skupine stroka.si. Za potisk lente so poskrbeli v podjetju Pixlprint. Ekipa Pixlprinta je natisnila tudi ostale tiskovine, kot so vabila, kataloge in jumbo plakate, ki smo jih lahko videli na poti do Radelj ob Dravi.

predaja lente miss slovenije 2023
Predaja lente Miss Slovenije 2023

Podjetje Pixlprint je izdelalo pa so tudi stojalo za krono Miss Slovenije 2023, ki je prvič v zgodovini projekta lesena. Izdelana je v delavnici lastnega programa VDC Zasavje, v sodelovanju z uporabniki, kjer lesni program v nastajanju vodi Jure Gačnik. Za detajle krone je poskrbela belokranjska umetnica lesnih izdelkov Andreja Lukanič in podjetje R2ART d.o.o, ki je krono pozlatilo. Krona je naravna, unikatna, ročno izdelana umetnina iz 11 različnih vrst slovenskega lesa in simbolizira Koroško.

kronakrona
Krona Miss Slovenije 2023

Na finalni prireditvi smo podelili 7 nazivov, sledeče nazive so osvojile:

  • Miss Slovenije 2023: Alida Tomanič
  • 1. spremljevalka Miss Slovenije 2023: Aleksandra Matan
  • 2. spremljevalka Miss Slovenije 2023: Tijana Bektašević
  • Miss Slovenskih novic 2023: Pika Kenda
  • Miss osebnosti 2023: Nika Šalamon
  • Miss fotogeničnosti 2023: Nada Hejja
  • Miss simpatičnosti 2023: Ines Marjetič

dobitnice nazivov miss slovenije 2023

pika kendanika šalamonnada hejjaines marjetic
Dobitnice nazivov Miss Slovenije 2023

Po uradnem delu finalne prireditve je sledila pogostitev poslovnih partnerjev projekta v Bowling klub bajta, kjer smo se razvajali  z odlično hrano, vinom Ščurek in pivom iz Time Brewery ter vodo Rogla.

time brewerypogostitev bajtavoda rogla

pogostitev bajtavina ščurek
Dobrote iz pogostitve

Za prenos v živo je poskrbel tehnološki partner projekta, Skupina stroka.si, posnetek prireditve si lahko ogledate na uradnem YouTube kanalu Miss Slovenije.

Foto: Anže Krže

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale