Novice in dogodki

Finale Miss Slovenije 2023 v Radljah ob Dravi

17 september 2023
Finale Miss Slovenije 2023 v Radljah ob Dravi

Letošnja finalna prireditev Miss Slovenije 2023 bo potekala v Športni hiši Radlje ob Dravi in sicer 21. septembra 2023! Vstop na prireditev je prost do zapolnitve mest!

Projekt Miss Slovenije pod sloganom projekta “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo” podpira lokalno. Vsako leto, s finalno prireditvijo, izpostavljamo slovenske kraje, ki v sebi nosijo velik potencial. Radlje ob Dravi bo letos z bogato lesarsko tradicijo, hmeljarstvom in zelenimi destinacijami, prizorišče finalne prireditve Miss Slovenije 2023, ki bo 21. septembra ob 20. uri. Osrednja tema letošnjega projekta je »Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev!«

Radlje ob Dravi so trajnostno naravnana občina, ki stremi k ohranjanju kulturne in nesnovne dediščine - sonaravno upravljanje z gozdovi. V prihodnosti si želijo dati še večji poudarek na promociji večnamenskosti gozda, predvsem z razvojem terapevtskih vidikov, kot so gozdne kopeli in zen vrtovi. Od leta 2016 so člani zelene sheme slovenskega turizma in so tudi ponosni nosilci znaka Slovenia Green Silver. Radlje ob Dravi je pravzaprav ena izmed prvih destinacij v Sloveniji, ki je prejela ta znak, kot simbol trajnostnega in zelenega razvoja. Nedotaknjena narava, številne kolesarske in pohodniške poti in gostoljubnost domačinov so samo nekateri od razlogov za obisk. Skozi leta so prav tako pridobili nazive, ki kažejo kakšno okolje želijo ustvariti za svoje občane: Mladim prijazna občina, Prostovoljstvu prijazna občina, člani Slovenske mreže Zdravih mest, Starosti prijazna občina, Občina po meri invalidov, Otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Skupaj z Javnim zavodom ŠKTM Radlje ob Dravi in Občina Radlje ob Dravi smo letos organizirali številne aktivnosti:

  • Predstavitev finalistk v Radljah ob Dravi, kjer je vsaka kandidatka na kreativen način predstavila svojo vsebino in osebnost. Dekleta so preko ‘talent showa’ pokazala svoje potenciale, zanimanja in znanja. Brale so svoje zgodbe, recitirale poezijo, pele in plesale, se predstavile preko športa, igrale na različne inštrumente, šivale in še marsikaj.
  • Na športnem stadionu v Radljah ob Dravi so bile finalistke pod okriljem Atletskega kluba Radje ob Dravi deležne tekaškega treninga, saj so se kasneje udeležila tradicionalnega lokalnega teka Rad’mam TEK.
  • Obiskale so Dom gozdne kulture v Radljah ob Dravi, ki nudi podporo širjenju znanja o trajnostni skrbi za gozd.
  • Tik zraven v Dvorcu Mahrenberg smo v segmentu podpiranja kulturne dediščine organizirali uradno fotografiranje finalistk Miss Slovenije 2023.
  • Projekt Miss Slovenije je skupaj v soorganizaciji Občine Radlje ob Dravi in njenega javnega zavoda ŠKTM, Koroške gospodarske zbornice in Obrtno-podjetniške zbornice Radlje ob Dravi organiziral Gospodarski forum Koroške regije.
  • V pivovarni in varilnici piva Time Brewery, so se finalistke preizkusile v varjenju piva ter gostile piknik za poslovne partnerje projekta Miss Slovenije v restavraciji La Bodega Negra.

Za laskavi naziv Miss Slovenije 2023 se poteguje 12 deklet:

nika šalamon nina kokot špela godvajs
Nika Šalamon, Nina Kokot, Špela Godvajs

alida tomanič andjela jakimovska ava domina zamuda
Alida Tomanič, Andjela Jakimovska, Ava Domina Zamuda

nada hejja tijana bektasevic ines marjetic
Nada Hejja, Tijana Bektašević, Ines Marjetič

aleksandra matan ana ivanc pika kenda
Aleksandra Matan, Ana Ivanc in Pika Kenda

FOTO: Dejan Nikolič
Lokacija fotografiranja: Dvorec Radlje
Styling: Poročni kotiček
Make-up: Alja Jerman in Amela Deljanin
Frizura: Anthony Delgado

Finalno prireditev Miss Slovenije 2023 si je v živo mogoče ogledati v Športni hiši Radlje ob Dravi z vstopom najkasneje do 19.30 ure oziroma do zapolnitve mest v dvorani. Prenos v živo bo potekal na YouTube kanalu Miss Slovenije.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale