Novice in dogodki

Tekle so po ulicah Radelj ob Dravi

17 september 2023
Tekle so po ulicah Radelj ob Dravi

Finalistke Miss Slovenije so se udeležile tradicionalnega teka po ulicah Radlej ob Dravi - Rad’mam tek.

Rad'mam TEK se je pričel v Radljah ob Dravi razvijati leta 2011 in sovpada z izgradnjo novega Športnega stadiona in ustanovitvijo Atletskega kluba Radlje ob Dravi. Organizacijska ekipa projekta, ki ima zelo rada tek se je odločila, da bo rekreativni tek po ulicah Radelj ob Dravi v prihodnosti razvijala predvsem s ciljem po čim večji popularizaciji teka oz. gibanja.

organizatorji rad mam tek
Organizacijska ekipa projekta Rad'mam tek

Osnovno poslanstvo tega projekta je približati šport oz. gibanje čim širši populaciji ljudi, seveda na prijazen in ljudem zanimiv način. So namreč edini tek v Sloveniji, kjer poteka trasa skozi fabriko, kjer tekači doživijo proizvodnjo strojev. Prav tako ponudijo tekačem na trasi različne animacije in popestritve.

fotografiranje z miss slovenije
Tekači so se z veseljem fotografirali z aktualno Miss Slovenije, Vido Milivojšo

Finalistke so se tako na nedeljski dopoldne zbrale pred stadionom Radlje ob Dravi, kjer so najprej prevzele startne številke, majčke Rad’mam tek in darilni paket, ki ga prejme vsak prijavljeni. 

prevzem startnih številk
Prevzem štartnih številk

Nato je približno pol ure pred štartom potekalo ogrevanje vseh tekačev pod vodstvom Slovenske vojske. Dekleta so bila na tek že dobro pripravljena, saj so čez poletne počitnice dobile izziv - kondicijsko se pripraviti na tek in s tem postale tudi uradne promotorke teka.

ogrevanje

ogrevanje
Ogrevanje pred tekom

Organizatorji teka so Atletski klub Radlje ob Dravi in JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, prireditev pa podpira tudi Občina Radlje ob Dravi. Zato je zbrane tekače pred startom, le nekaj minut do 11h, nagovoril tudi mag. Alan Bukovnik, ki se je zahvalil organizatorjem, občane pa spodbudil, da ohranjajo športni duh. 

alan bukovnik
Zahvala župana Občine Radlje ob Dravi

Ob točno 11. uri je Primož Mihel, glavni trener pri AK Radlje ob Dravi, naznanil štart teka! Finalistke Miss Slovenije so tekle v kategoriji poslovni tek na 5km, ki je bil tudi letošnja novost projekta. Na vsa dekleta smo ekstremno ponosni, saj so uspešno in z nasmeški odtekle celotno traso po ulicah Radelj ob Dravi!

z nasmeškom v cilj
Z nasmeškom v cilj

Še posebej pa bi izpostavili Niko Šalamon, ki je zasedla kar 4. mesto v absolutnem seštevku rezultatov, ženske na 5km. Odlično sta se v absolutnem seštevku odrezali tudi Alida Tomanič in Nina Kokot.

nika šalamon najboljše tri finalistke na teku rad mam tek
Najbolje uvrščene finalistke na Rad'mam tek

Po tem, ko je zadnji tekač pritekel v cilj je sledila še podelitev simboličnih pokalov, ki sta jih podeljevali Lucija Potnik, aktualna državna prvakinja na 60 in 100 metrov in Vida Milivojša, aktualna Miss Slovenije 2022.

lucija potnik in vida milivojša
Vida Milivojša, aktualna Miss Slovenije 2023 in Lucija Potnik, aktualna državna prvakinja

podelitev gasilcem
Tekli so tudi gasilci

Nagrado pa so od organizatorjev Rad’mam tek prejele tudi prve tri finalistke, ki so pritekle v cilj - vstopnico za adrenalinski park Kope in dnevno smučarsko vozovnico.

nagrada za finalistke
Nagrada za najbolje uvrščene finalistke

Iskrene čestitke vsem tekačem za športen duh in uspešno premagan izziv!

skupinska fotografija s primožom in lucijo
Skupinska s Primožom in Lucijo

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale