Novice in dogodki

Razvajanje brončic v La Bodegi Negri

10 september 2023
Razvajanje brončic v La Bodegi Negri

Razvajali smo se v vrhunski restavraciji La Bodega Negra v Radljah ob Dravi.

La Bodega Negra je restavracija v Radljah ob Dravi, kjer so predani razvajanju brbončic svojih gostov. V konceptu jedilnika so združili dim, ogenj in okuse Južne Amerike, od koder tudi ime restavracije, ki v prevodu pomeni “črna klet”. Gostje lahko izbirajo med različnimi jedmi - od steakov, barbecue specialitet iz hišnega smokerja, do testenin in rižot ter slastnih burgerjev, katerim se odlično prileže hišno pivo, ki ga izdelujejo v pivovarni Time Brewery. Kot zanimivost je iz restavracije mogoče videti direktno v varilnico piva, gostje pa si lahko privoščijo tudi vodene degustacije s predstavitvijo zgodbe in posameznih vrst piva.

luka in vida
Aktualna Miss Slovenije z vodjo gostinstva v La Bodegi Negri, Lukom Grabarom

Finalistke Miss Slovenije so skupaj z ekipo La Bodege Negre gostile piknik namenjen druženju poslovnih partnerjev projekta Miss Slovenije. Razvajali smo se z odličnimi dobrotami La Bodege Negre, dekleta pa so pripravile sladice, ki so značilne za njihov kraj.

finalistke kot gostiteljica
Finalistke so bile skupaj z ekipo La Bodege Negre, gostiteljice piknika

dobrote iz la bodege negre
Poleg odličnih sladic je dišalo po dobrotah iz žara

Med piknikom nas je z svojim energičnim nastopom navduševala Dunja, kitaristka, pevka, kantavtorica in glasbena producentka, ki bo nastopala tudi na finalni prireditvi Miss Slovenije 2023, ki bo v Radljah ob Dravi, 21. septembra.

kitariska dunja
Dunja, pevka in kitaristka, ki bo nastopila tudi na finalni prireditvi Miss Slovenije 2023

Pod sloganom projekta “Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo” se je na pikniku vsaka izmed finalistk predstavila na nekoliko drugačen način in sicer skozi peko sladice. Dekleta so poleg kraja iz katerega izhajajo v sladico vključila sebe, svojo kreativo in osebnost.

sladice finalistk
Nekaj izmed sladic, ki so jih pripravile finalistke

Žirija, ki jo je sestavljal Sandi Markon, lastnik in direktor podjetja Skupine stroka.si,  Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice, Luka Grabar, vodja gostinstva v La Bodega Negra in Vida Milivojša, Miss Slovenije 2023, je imela težko nalogo! Finalistke so namreč pripravile odlične sladice in dokazale, da projekt Miss Slovenije že dolgo ni več klasično lepotno tekmovanje temveč stremi k podpiranju našega - slovenskega! 

zirija ki je ocenjevala sladice
Žirija je imela težko nalogo - preizkusiti in oceniti vse sladice

Z odlično predstavitvijo, izgledom in okusom sladice pa jih je vendarle prepričala Tijana Bektaševič, ki je pripravila Loški ali Dražgoški kruhek, za katerega pravi, da “so ljudje nekoč pekli predvsem ob cerkvenih praznikih, danes ga znajo pripraviti samo še nekatere posameznice” in dodala, da se ga izdeluje in krasi ročno s pomočjo posebej za to izdelanih lesenih kalupov. Poleg tega pa je izdelala tudi Rafaelovo torto, ki jo je povezala z legendo o škofjeloškem grbu. Žirija je Tijano nagradila z večerjo v dvoje v restavraciji La Bodega Negra.

tijana bektasecix, zmagovalka izziva s svojo torto
Tijana Bektaševič z zmagovalno torto

Poleg zmagovalne sladice so se gostje sladkali tudi z  dišečimi piškotki, jabolčno pito, pohorsko omleto, kokosovimi kockami in še marsikaj. S personaliziranimi vizitkami, ki jih bodo izdelali v tiskarni Pixlprint, smo nagradili drugo mesto in sicer Alido Tomanič, ki je izdelala potratno potico. Tretje mesto pa sta si razdelili Pika Kenda z domačimi štruklji in Špela Godvajs s prekmursko gibanico, ki sta prejele darilni paket piva pivovarne Time Brewery.

najboljse sladice
Zmagovalke izziva skupaj z žirijo

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale