Novice in dogodki

Ohranjamo tradicijo prazničnega obiska VDC Zasavje

6 december 2022
Ohranjamo tradicijo prazničnega obiska VDC Zasavje

Že tradicionalno smo v prazničnem času obiskale Varstveno delovni center Zasavje in skupaj z uporabniki okrasili VIP jelko.

Nosilke nazivov Miss Slovenije so v prazničnem decembru že tradicionalno obiskale Varstveno delovni center Zasavje. Zavod smo v prazničnem času razveselili že lani, ko smo skupaj z dobitnicami nazivov Miss Slovenije in polfinalistkami Miss Slovenije 2022 okrasili VIP smrečico z ročno izdelanimi okraski iz naravnih materialov.

Tudi letos ohranjamo tradicijo krašenja VIP jelke na VIP dvorišču. Vida Milivojša, aktualna Miss Slovenije in ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje” opominja na pomembnost projekta v družbi. Gradimo VIP - vključujoče, inovativno in povezano - Zasavje je projekt, ki celovito rešuje izzive socialne in delovne izključenosti invalidov z intelektualno oviranostjo (uporabnikov VDC), s tem da uporabnikom krepi samozavest preko podpore zaposlenih in bližnjih, širi njihovo socialno mrežo, osmišlja delo pod posebnimi pogoji in na različnih, tako imenovanih VIP dogodkih, kot je bil ta, na sončni decembrski torek. Cilj Širimo VIP Zasavje, kot tudi projekta Miss Slovenije pa je skupen - učinkovito podiranje stereotipov. Poleg aktualne Miss Slovenije so se na dogodku pridružile tudi Talita Sofija Komelj, 2. spremljevalka Miss Slovenije in ambasadorka More Than Beauty, ki je na VIP dvorišču tudi zapela, Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21, Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018 in Pia Dolar, finalistka 2020/2021 in članica organizacijske ekipe Miss Slovenije.

Na prazničnem dogodku nas je razveselila tudi bodoča predsednica države, Nataša Pirc Musar. Dr. Špela Režun, direktorica VDC Zasavje ji je v imenu zaposlenih in uporabnikov izročila voščilnico blagovne znamke Prešito, ki jo soustvarjajo uporabniki VDC Zasavje. Voščilnico je simolično krasil izvezen motor, s katero so ji zaželeli, da jih s "svojim motorjem" popelje v VIP - vključujočo in povezano slovensko družbo za VSE. 

Glasbena gosta dogodka sta bila eden izmed najboljših slovenskih pianistov, Sašo Gačnik - Svarogov in znan slovenski pevec Dejan Dogaja, ki sta zapela z uporabniki VDC Zasavje. Prazničnemu vzdušju pa so se pridružili tudi otroci iz Vrtca Zagorje, ki so odpeli ljudske pesmi  in uporabniki VDC Zasavja, ki nam s svojimi čutečimi nastopi vedno napolnijo srca s toplino.

“K uporabnikom VDC Zasavja se vedno odpravim z določenim ciljem; ali da bi jih nekaj naučila, razveselila…, vendar vsakič, ko odhajam od njih, imam občutek, da sem jim ostala dolžna! Vse kar dam, mi vsaj petkrat povrnejo! Sem ponosna  ambasadorka projekta Širimo VIP Zasavje, pri katerrem si želim pomagati ravno njim - uporabnikom - in jim omogočiti čim lažjo vključitev v našo družbo. Pri tem pa pozivam ljudi, da grejo z uporabnikom v knjižnico, na tekmo ali pa na pogovor ob kavi” zaključuje Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022.

Foto: Polona Audič in arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale