Novice in dogodki

V mestu gastronomije z Dewesoftom

7 oktober 2022
V mestu gastronomije z Dewesoftom

Miss Slovenije 2022 je s podjetjem Dewesoft obiskala prestolnico francoske kulinarike, mesto Lyon, kjer se je udeležila sejma merilne tehnologije.

Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša, je potovanje pričela v Parizu, kjer je obiskala sedež francoske podružnice Dewesoft, nato pa je pot nadaljevala skoraj 500 km južneje, v mesto Lyon. Tam se je udeležila sejma merilne tehnologije - Mesures Solution EXPO - ki je gostil strokovnjake, inženirje, profesorje kot tudi lokalne študente. Z obiskovalci je delila zanimive informacije o naši prelepi deželi, zaupala prelepe, skrite kotičke in tako predstavila Slovenijo v tujini. Ne malo obiskovalcev je poznalo lepote dežele na južni strani Alp, kar nekaj pa si jih je zaželelo, da jo ponovno obiščejo. Največje presenečenje lyonskega obiska pa je bil obiskovalec sejma, ki je Vido nagovoril kar v slovenščini! In ne, ni bil Slovenec, bil je Francoz, ki se je slovenščine naučil že pred 25 leti! 

Lyon ima dolgo tradicijo kulinarične umetnosti, znan kritik hrane Curnonsky pa je mesto označil kar za “gastronomsko prestolnico sveta”. Priznani Michelinovi kuharski mojstri so Lyonsko kuhinjo razvili v nacionalni fenomen. Po prvem dnevu sejma je Miss Slovenije s francosko Dewesoft ekipo obiskala tudi tradicionalno lyonsko restavracijo, ki je znana po svoji netipični dekoraciji in tradicionalni gastronomiji. Na meniju je lahko izbirala jedi tradicionalne lyonske gastronomije. Po večerji si je z ekipo ogledala tudi baziliko Notre-Dame de Fourvière, ki se nahaja na griču, ki ponuja čudovit razgled na mesto.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale