Novice in dogodki

Uradno fotografiranje finalistk Miss Slovenije 2022 na gradu Žovnek

14 julij 2022
Uradno fotografiranje finalistk Miss Slovenije 2022 na gradu Žovnek

V sredo 13.7. je na gradu Žovnek, v Občini Braslovče, potekalo uradno fotografiranje finalistk Miss Slovenije 2022.

Kandidatke za Miss Slovenije so dan začele v starem mestnem jedru, blizu nekdanjega spodnjega domovanja Celjskih grofov - v salonu SPA SPACE v Celju. Tam jih je pričakala ekipa frizerjev, pod vodstvom izkušenega Zorana Pasariča, ki je dekletom uredila frizuro za fotografiranje.

Pot so nadaljevale do enega najstarejših gradov na Slovenskem, doma gospodov Žovneških, kasneje Celjskih knezov, do gradu Žovnek, ki se nahaja v Občini Braslovče. Žovneško-Celjski so simbol srednjeveške državnosti, tri zvezdice iz njihovega celjskega grba pa častno krasijo slovensko zastavo, v opomin, da je zelo pomemben del zgodovine slovenskega in tudi evropskega naroda prav tu, v Spodnji Savinjski dolini. V grajski kompleks smo vstopili preko mostu skozi obnovljen dvodelni vhodni portal, ločen za pešce in konjenike. Levo od vhodnega portala stoji okrogli dvonadstropni obrambni stolp, kjer je bila nekoč tudi grajska kapela. Desno od vhodnega portala pa se nahajajo ostanki južnega zunanjega in notranjega obzidja. Osrednji del gradu je nekoč predstavljal stanovanjski del, ki pa je danes v celoti porušen.

Pred fotografiranjem je make-up finalistkam uredila ekipa Miss Slovenije, kandidatke pa je fotografiral profesionalni fotograf, Dejan Nikolič. Uradno fotografiranje je potekalo tudi za aktualno Miss Slovenije, Majo Čolić, na fotografijah je imela oblečene večerne obleke iz salona Poročni kotiček.

Za stiliranje finalistk je na fotografiranju poskrbela izkušena modna oblikovalka, Tanja Basle. Tanja ustvarja kreacije, večinoma za ženske, z različnimi okusi in željami, v njeni kolekciji pa najdemo raznovrstne izdelke za vse priložnosti. Oblikovalka, ki že vrsto let deluje v Žalcu ni poznana le v bližnji okolici, temveč se širši javnosti predstavlja tudi preko različnih modnih revij. Njene izkušnje, predanost, ustvarjalnost in natančnost se odražajo v inovativnih in dovršenih kreacijah ter najpomembnejše - v zadovoljnih strankah. Tanjine kreacije si boste v živo lahko ogledali tudi na finalni prireditvi Miss Slovenije 2022, ko se bodo v njih, predstavile aktualne kandidatke. 

Uradne fotografije bodo objavljene prihodnji mesec na Facebook in spletni strani Miss Slovenije. Na socialnih omrežjih bodo objavljene tudi informacije o uradnem spletnem glasovanju, ki bo štelo kot en član žirije. Spremljajte nas!

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale