Novice in dogodki

Kdaj si nazadnje poskrbela za svoje intimno zdravje?

27 april 2022
Kdaj si nazadnje poskrbela za svoje intimno zdravje?

V Tosami vedo, da je intimna nega trdna osnova celotnega telesnega zdravja vsake ženske - mladega dekleta, mamice kot tudi starejše gospe. Tosama je slovensko podjetje, ki s svojimi izdelki neguje prav vse generacije.

V ponedeljek, 25.4.2022 so aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, druga spremljevalka Miss Slovenije, Neža Simčič, Miss osebnosti, Klavdija Kastelic in finalistke projekta obiskale podjetje Tosama v Viru pri Domžalah, kjer so bile deležne poučnega izobraževanja o ženski intimni negi, pravilni uporabi izdelkov za intimno nego in o pomenu uporabe naravnih materialov.

Ali ste vedeli, da ima ženska v življenju v povprečju kar 450 menstruacij? Kar tri četrtine žensk se vsaj enkrat sooči z vnetjem spolovila. 46% ublaži simptome zgolj z menjavo sintetičnih vložkov s takšnimi, ki imajo vsaj zgornji sloj izdelan iz bombaža. Najbolj učinkoviti so vložki, ki so v celoti bombažni.

Vložki in tamponi, ki jih dekleta in ženske uporabljamo pri intimni negi, lahko bistveno vplivajo na občutljivo mikrofloro intimnih predelov, zato mora biti izbira izdelkov preudarna.  Izdelki, ki so nastali pod blagovno znamko Tosama so preplet vrhunskega znanja, bogate tradicije in spoštovanja sodobnih znanstvenih ugotovitev. Tosama pri razvoju izdelkov ne razmišlja zgolj tehnološko, ampak jih vodi misel na žensko kot celoto - na potrebe njenega telesa in zahteve njenega zdravja, skratka na vso širino njene ženske narave.

Dekleta so na izobraževanju spoznale blagovne znamke podjetja Tosame in ključne izdelke v liniji. Spoznale so razlike med digitalnimi in aplikatorskimi tamponi, tamponi za plavanje ter tamponi s probiotiki. Razliko med klasičnim vložkom, ščitnikom perila, ultra tankim vložkom in vložkom za inkontinenco. 

Naučile so se, da je intimno zdravje močno odvisno tudi od ustrezne nege. Tako naj ženska sledi 4 ključnim nasvetom:

1. Intimne predele umiva pravilno in ne pretirava
2. Uporablja sredstva za nego, ki so prav temu namenjena
3. Nosi mehka in udobna oblačila ter perilo iz naravnih materialov
4. Uporablja vložke in tampone iz bombaža

Izvedele smo tudi, da ženska v rodni dobi porab v povprečju kar 32.000 vložkov! Dolgotrajna izpostavljenost higienskim izdelkom, namenjenih vpijanju menstrualne tekočine in drugih izločkov ženskih spolnih organov pa terja previdnost. Iz kakšnih materialov so vložki narejeni in kakšni aditivi so jim dodani, je domena proizvajalcev. V Evropi ni predpisov, ki bi urejali področje higienskih izdelkov za ženske – noben predpis ne določa označevanja surovinske sestave in omejitev pri uporabi surovin in aditivov. Točna navedba sestave vložka na embalaži je za proizvajalce prostovoljna. Na embalaži tako vedno preverimo, iz kakšnih materialov so narejeni in kakšne kemikalije vsebujejo vložki in tamponi, ki jih uporabljamo. Najmanj, kar moramo narediti, je, da izberemo izdelke iz naravnih materialov – taki ne vsebujejo sintetičnih vlaken, niso beljeni s klorom in ne vsebujejo škodljivih dodatkov kot so barvila in parfumi.

Z odločitvijo za vložke iz Tosame se vedno odločite prav. Blagovne znamke Jasmin organic, Natura Femina in Natura Femina Organic prinašajo vložke iz naravnih materialov; vrhnji sloji so pri vseh izdelani iz bombaža, razlikujejo pa se po sestavi jedra. Tosama sestavo in zgradbo vložkov odkrito predstavlja na embalaži prav vsakega izdelka, vse trditve pa podpre z ustreznimi certifikati.

Na izobraževanju pa smo s preprostim preizkusom preverile tudi sestavo vložkov. Vložke različnih proizvajalcev smo previdno približale ognju - Tosamini vložki, izdelani iz bombaža so zagoreli in se obarvali rjavo, medtem ko so se vložki ostalih proizvajalcev stopili, kar pomeni, da je bila vrhnja plast izdelana iz sintetičnih materialov. 

Pomembna pa je tudi izbira in pravilna uporaba tamponov. Tako smo na izobraževanju odgovorili, na nekaj zanimivih vprašanj. Kako izbrati pravi tampon? Kako pravilno vstaviti tampon. Kaj je sindrom toksičnega šoka? Kateri tamponi so zame varni? 

Maja Zupan, Miss Slovenije 2017 in obraz Tosamine blagovne znamke Jasmin, razloži pravilno uprorabo tampona

Zanimivo pa je bilo tudi vprašanje: ali smem v vodo med menstruacijo? Ker je med menstruacijo vrat maternice rahlo razširjen, obstaja nevarnost, da bi voda preko nožnice dosegla maternično sluznico in povzročila vnetje. V Tosami so razvili in patentirali tampone, ki s pomočjo posebne medicinske hidrofobne zapore preprečujejo vdor vode v nožnico. Tampon se tako s spodnje strani ne more napojiti z vodo, z zgornje pa nemoteno vpija menstrualno tekočino. Jasmin sport aqua tamponi so namenjeni plavanju, saj preprečujejo vstop vode v nožnico. Tudi s Tosaminimi “plavalčki” smo naredile preizkus - z zadnjim delom smo jih potopile v vodo, tampon je s hidrofobno zaporo preprečil vdor vode, medtem ko se je tampon brez zapore popolnoma prepojil. 

Navsezadnje smo se dotaknile tudi vprašanja, ki skoraj zagotovo čaka vsako dekle. Kako mamica po porodu poskrbi zase in za svojega novorojenčka? Po porodu se mamica ob novem bitju sooči tudi s svojim spremenjenim telesom. Prsi se polnijo z mlekom, bolijo in otekajo, trebuh oziroma maternica se krči, vaginalno področje je otečeno in lahko tudi poškodovano, lasje močneje izpadajo, koža občuti hormonske spremembe in postaja aknasta, še celo velikost stopal je lahko spremenjena. Tosamina blagovna znamka TO.TO. zajema široko paleto izdelkov za pred in po porodu, umivanje in nego novorojenčka, otroka kot tudi celotne družine, previjanje, hranjenje, poškodbe ran in še marsikaj.

Finalistke in dobitnice nazivov so obisk v Tosami zaključile z ogledom Tosamine Bele štarcune v mesecu maju pa finalistke čaka zanimiv izziv. Dekleta boste lahko srečali v drogerijah po celotni Slovenji, kjer prodajajo Tosamine izdelke. Vabljeni, da do njih pristopite, z veseljem vam bodo predstavile Tosamine izdelke in odgovorile na vaša morebitna vprašanja. 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale