Novice in dogodki

Prva uradna predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2023

28 januar 2023
Prva uradna predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2023

V petek, 27.1.2023 se je iz Galerije Bažato, ki se nahaja v slovenski prestolnici, predstavilo 23 novih kandidatk, polfinalistk projekta Miss Slovenije. 

Leto 2023, je že 6. zaporedno leto, odkar pod vodstvom in organizacijo lastnice licence Miss Slovenije za Miss sveta, Jelko Verk, pišemo nove zgodbe priložnosti in možnosti ter sodelovanja in povezovanja. Nekoč klasično lepotno tekmovanje je postalo projekt z vsebino, ki deluje pod sloganom »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo«. Ob spoštovanju drugih narodov in kultur, ne smemo pozabiti kako pomembno je negovanje in ohranjanje naše narodne identitete. Zato se pri projektu trudimo spodbuditi slovenska podjetja, kraje in ljudi k medsebojnemu povezovanju in podpiranju slovenskega ter k prebujanju slovenske narodne zavesti. V ospredje postavljamo slovensko podjetništvo, turizem, glasbenike, avtorje ter kulturno in naravno dediščino. Torej vse kar ja naše, slovensko.

V petek, 27. januarja, je v slovenski prestolnici, v Galeriji Bažato, potekala prva uradna predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2023, kjer so se nam predstavila ambiciozna dekleta iz različnih kotičkov Slovenije. Za prenos dogodka v živo so poskrbeli v podjetju Skupina stroka.si, s katerim smo v lanskem letu skupaj izvedli prvi Hackathon, na katerem so naše kandidatke razvijale podjetniške ideje in nove produkte, katere je mogoče izdelati v strokini digitalni tiskarni.

Letošnjo prvo uradno predstavitev polfinalistk Miss Slovenije so otvorile Lara Kalanj, Miss Slovenje 2018, Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21 in Vida Milivojša, aktualna Miss Slovenije. Slednja je v svojem nagovoru opomnila na pomembnost vključevanja oseb z intelektualnimi ovirami v našo družbo in grajenju podporne mreže. S tem namenom smo letos prvič v projekt vključili tudi vse polfinalistke, ki so se nedavno, iz strani VDC Zasavja, udeležile usposabljanja za izvajanje storitev vseživljenjskega učenja, prebivanja s podporo in ohranjanja socialne vključenosti starejših invalidov.

vida milivojsa, miss slovenije 2022

Polfinalistke Miss Slovenije 2023 so se že udeležile Tosaminega izobraževanja o zdravju  žensk in bodo letos, ob 100.obletnici podjetja tudi aktivno sodelovale kot promotorke projekta »ZA zdravje žensk«. Ob svoji obletnici je podjetje Tosama, naredilo prvi korak k uresničitvi družbene pobude za uvedbo brezplačnih menstrualnih higienskih pripomočkov v javnih izobraževalnih ustanovah.

Po predstavitvi prvih 12 kandidatk se nam je na odru znova pridružila Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21, ki je v svojem nagovoru pozdravila Občino Braslovče, kraj v katerem je pod Braslovškim kozolcem lansko leto predala krono. Zgodba povezovanja z Občino pa še ni končana, ravno nasportno. Naše skupne vrednote, vizije in cilji so pripeljali do tega, da bodo določeni dogodki, ki smo jih lani izvedli prvič, postali tradicionalni, kot je na primer Kongres podjetnikov Savinjske regije. Projekt Miss Slovenije ima v Savinjskem koncu že dobro utrjene vezi - to so med drugimi podjetje Kronoterm, naš zvesti poslovni partner projekta, ki kandatke izobražuje na področju trajnostnega razvoja in zelene ekonomije, podjetje MIK Celje, pri katerem so v lanskem letu dekleta pridobila znanja in izkušnje na področju trženja in prodaje ter podjetje Silco s katerim bomo letos v kreativni zgodbi znova podirali stereotipe… kakšne? Spremljajte letošnjo sezono.

prva uradna predstavitev polfinalistk miss slovenije 2023

V dobi socialnih omrežij pa ne smemo pozabiti na zahvalo našemu medijskemu poslovnemu partnerju, Slovenskim novicam. Slovenske novice so največji in najbolj brani tiskani medij, ki nas spremlja z budnim očesom in naše zgodbe, dogodke ter spročilo delijo s svojimi bralci.

Po glasbeni točki Patrika Tregubenkovega na fagotu ob spremljavi svoje mami Maše in  novi skupini polfinalistk se nam je na odru pridružila Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018, ki je v času svojega mandata zagotovo stopila izven svoje cone udobja. Predstavila je sodelovanje s podjetjem Dewesoft, ki dekletom omogoča poslovno in osebno rast kot tudi možnost sodelovanja na internacionalni ravni in spoznati različne segmente podjetništva. Sama je potovala  po različnih celinah sveta in se skupaj s podjetjem udeleževala raznih sejmov.

Patrika Tregubenkovega na fagotu ob spremljavi svoje mami Maše

Predstavila je tudi družbeno odgovorno blagovno znamko More Than Beauty, ki nudi možnosti in priložnosti mnogim inovativnim zgodbam, da so lažje prepoznavna; podjetje 3maran, ki je iz proizvodnje luksuznih plavajočih hišic preraslo v proizvajalca drugih mobilnih objektov in podjetje Essentiq, ki z ljubeznijo do narave proizvaja ekološke kozmetične izdelke.

Poleg polfinalistk sta se nama na odru predstavila tudi mlada glasbenika, devetletna Aleksandra Djokič na violini in osemletni Aleksej Gačnik Verk na pianinu iz Japan piano centra.

Aleksandra Djokič na violini in osemletni Aleksej Gačnik Verk na pianinu

Skoraj tik pred koncem smo razkrili tudi v katerem kraju bo potekala letošnja polfinalna prireditev Miss Slovenije 2023 - v Občini Pesnica pri Mariboru. Dekleta bodo skozi izzive pridobivala neprecenljive izkušnje in spoznavala čudovite kraje vse do polfinala, ki se bo odvil 10. marca.

Zagotovo ne smemo pozabiti še na vina Ščurek, ki poskrbi, da na naših dogodkih ne manjka kvalitetnega in vrhunskega vina in Poročnega kotička, ki vedno zagotovi, da se v njihovem salonu najde obleka za naša dekleta. 

Polfinalistke Miss Slovenije 2023 so: Aleksandra Matan iz Mengeša, Alida Tomanič iz Ptuja, Ana Ivanc iz Nakla, Ana Kosijer iz Logatca, Andjela Jakimovska iz Ljubljane, Ava - Domina Zamuda iz Rač, Hanna Bauman iz Ruš, Ines Marjetič iz Šmarja-Sap, Irma Čaušević iz Komende, Kiara Prugovečki iz Krškega, Larisa Melinec iz Tolmina, Laura Velicko iz Ljubljane, Nada Hejja iz Škofljice, Naja Fridl iz Ljubljane, Nika Bukovac iz Kočevja, Nika Šalamon iz Polzele, Nina Kokot iz Polzele, Nuša Šebjanič iz Jesenic, Pika Kenda iz Tržiča, Sabina Duraković iz Novega mesta, Špela Godvajs iz Murske Sobote, Tijana Bektašević iz Škofje Loke in Tjaša Kordič iz Novega mesta. 

Polfinalistke Miss Slovenije 2023

Če ste prvo uradno predstavitev polfinalistk Miss Slovenije 2023 morda zamudili, vas vabimo k ogledu posnetka prenosa na naši uradni Facebook strani in YouTube kanalu Miss Slovenije.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale