Novice in dogodki

ZA zdravje žensk

23 januar 2023
ZA zdravje žensk

Polfinalistke Miss Slovenije 2023 so bile prejšnji teden deležne virtualnega izobraževanja Tosaminih strokovnjakinj, ki so jih podučile o zdravju žensk.

Podjetje Tosama, poslovni partner projekta Miss Slovenije, bo letos praznovalo častno 100. obletnico delovanja. Zrastlo je iz majhne “izdelovalnice vate in vsakovrstnih obvez”, danes pa njihove izdelke najdete povsod -   v bolnišnicah, ambulantah, lekarnah, na policah trgovin ter v toaletni torbici vsake ženske.

Tosama bo svoje praznovaje 100. obletnice obeležila na prav poseben način. V podjetju aktivno podpirajo družbeno pobudo za brezplačne higenske menstrualne pripomočke v javnih izobraževalnih ustanovah, zato so naredili prvi korak k njeni uresničitvi. Učenkam 100-tih šol, ki so pristopile k projektu ZA zdravje žensk, bodo za čas pouka v letu 2023 zagotovili vložke in tampone iz naravnih materialov. 

Kot specialisti in strokovnjaki za higienske izdelke v Tosami dobro vedo, da ni vseeno, iz kakšnega materiala so le ti narejeni. Nepremišljeno izbrani vložki in tamponi iz umetnih materialov namreč lahko naredijo veliko škode v ženskem intimnem predelu, hkrati pa predstavljajo tudi veliko ekološko breme. Higienski izdelki iz naravnih materialov, predvsem organskega bombaža, zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije – pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja. Tosama na področju intimne nege sodeluje z znanstvenimi institucijami in zdravstvenimi strokovnjaki; njihova baza znanja je široka in poglobljena. Tako so lahko tudi polfinalistke Miss Slovenije 2023 prisluhnile Tosaminim strokovnjakinjam na virtualnem izobraževanju in tako pridobile dragocene, doživljenjske informacije o intimnem zdravju. 

online izobraževanje polfinalistk Tosama

Za področja intimne nege, spolnosti in skrbi za intimno zdravje ugotavljamo, da so v naši družbi pogosto zanemarjena in zapostavljena. Vsi, ki nam je mar za zdravje, pa dobro vemo da lahko samo preko osveščanja mladih ter z načrtnim izobraževanjem o teh temah odločilno prispevamo k njihovemu celostnemu zdravju. Tako je tudi aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša in polfinalistke postale aktivne promotorke projekta Za zdravje žensk.

Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022 za Tosamo

Navsezadnje pa lahko vsi prispevamo in omogočimo, da bo projekt ZA zdravje žensk živel tudi za prihodnje generacije. Z nakupom vložkov in tamponov JASMIN, označenih s pečatom »ZA zdravje žensk«, mesečno prispevamo vložek ali tampon v sklad za nove donacije. Iz njega bodo v Tosami oskrbeli nove osnovne in v projekt vključili tudi srednje šole. Skupaj bomo tako polepšali prihodnost marsikateremu dekletu.

Foto: Maruša Rampre

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale