Novice in dogodki

Finalistke Miss Slovenije 2020 ustvarjale svoje poslovne načrte

21 julij 2020
Finalistke Miss Slovenije 2020 ustvarjale svoje poslovne načrte

V prostorih podjetniškega pospeševalnika Katapult so finalistke Miss Slovenije 2020 pred nekaj dnevi v sklopu predavanja Imagineering, ki ga je vodil soustanovitelj in predsednik slovenskega podjetja Dewesoft, dr. Jure Knez, gradile svoje poslovne načrte.
 
Podjetniška ideja še ni posel, ampak zgolj začetek dolgotrajnega ustvarjalnega procesa razvoja. V njem se najprej izoblikuje izdelek oziroma storitev ter organizacija, ki bo idejo razvijala, sledi ji izdelava poslovnega načrta in strategije za razvoj ideje, nato pa mora ideja prestati še številne izzive, da bi lahko pridobila še zunanje investitorje in tržni uspeh.

Mnogo inovativnih in zanimivih idej zamre, ker za njihov razvoj ni ustvarjenega dodelanega načrta in strategije. Zato smo pri projektu Miss Slovenije v sodelovanju s podjetjem Dewesoft in podjetniškim inkubatorjem Katapult za letošnje finalistke organizirali predavanje Imagineering, na katerem so za svoje poslovne in osebne ideje oziroma cilje ustvarjale načrte. Ker je za natančen, uspešen in močan načrt potrebno imeti kar nekaj izkušenj, je finalistke skozi proces ustvarjanja vodil in jim podal koristne smernice uspešen slovenski podjetnik, predsednik in soustanovitelj podjetja Dewesoft ter predsednik SBC, dr. Jure Knez.

Kaj sploh je Imagineering?

Imagineering je kreativno usmerjen proces razmišljanja, ki ga uporabljajo podjetja in posamezniki pri implementaciji kreativnih idej, vizij, ciljev v praktično obliko. Beseda je bila leta 1990 registrirana kot zaščitna znamka Disney Enterprises, Inc.  Prav Walt Disney naj bi razvil ta uporaben koncept, s katerim je ustvarjal kreativno zgodbo, ki jo pozna ves svet.

Finalistke Miss Slovenije 2020 so imele tako skozi predavanje Imagineering možnost ustvariti svoj osebni in/ali poslovni načrt za obdobje petih let in stopiti korak bližje do željenega cilja oziroma razvoja lastne poslovne ideje.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale