Novice in dogodki

Razkrivamo lokacijo finalne prireditve Miss Slovenije 2020!

1 julij 2020
Razkrivamo lokacijo finalne prireditve Miss Slovenije 2020!

Kar nekaj časa smo skrivnost skrbno držali zase, vendar sta zdaj, po uspešno izpeljanem polfinalu v Rimskih termah, napetost in predvsem radovednost pri ljudeh, ki nas spremljajo, dosegla vrh.
Čas je, da razkrijemo v kateri kraj se torej seli letošnja finalna prireditev Miss Slovenije!

Projekt Miss Slovenije že več let ne deluje več kot zgolj lepotno tekmovanje, vendar kot projekt, ki organizira različne vsebinske aktivnosti, ki temeljijo na sloganu »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo!«, in z njimi svojim kandidatkam nudi možnosti in priložnosti za razvoj tako na karierni kot tudi osebnostni ravni.

S spremembo zgodbe, načina dela in namena pa se je od nekoč zgolj lepotnega tekmovanja spremenil tudi koncept in pomen finalne prireditve.
Odkar Miss Slovenije deluje kot projekt, čigar vsebina temelji na podpiranju slovenskega, lokalnega, svojo finalno prireditev vsako leto seli v drug slovenski kraj, ki je mnogim morda na prvi pogled nezanimiv in nepoznan, vendar projekt v njem prepozna velik bodisi kulturni, naravni ali zgodovinski pomen za slovenski narod, oziroma za seboj skriva neprepoznan oziroma ne izkoriščen turistični potencial.

V izbranem kraju projekt čez leto finalistkam organizira različne aktivnosti, skozi katere spoznavajo njegovo dediščino, značilnosti, turizem in ga na ta način predstavijo in približajo tudi širši publiki.
Vsako leto projekt v sodelovanju z izbrano občino, na podlagi njenih potencialov za razvoj in zanimivosti, oblikuje unikatno zgodbo sodelovanja, skozi katero občini pomaga tudi pri razvoju turizma, njuna skupna zgodba pa postane tudi rdeča nit končne, finalne prireditve projekta Miss Slovenije.

Letošnjo finalno prireditev selimo v kraj, ki ga karakterizira močan industrijski in rudarski pečat. Rudarstvo, ki je bilo nekoč gonilna sila kraja, je ustvarjalo pogoje za razvoj steklarske, kemične in druge industrije, nekoliko manj pa domačo obrt, ki je v tem kraju skoraj zamrla. Danes so se vrata rudnikov zaprla (proizvodnja rjavega premoga), stoletni duh rudarstva pa v kraju ostaja.
Občina, katere tri petine pokrivajo gozdovi, predstavlja s hribovjem, edinstvenimi sprehajalnimi potmi in kajakaškim centrom ob reki Savi odlične pogoje za zdrav način življenja, kar bi lahko bil tudi eden izmed razlogov, da se lahko pohvali tudi s kar nekaj vrhunskimi športnimi dosežki.
Njeni občani so namreč evropski in dvakratni svetovni prvak, ter dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v kajakaštvu, Peter Kauzer, in državni prvak v namiznem tenisu, Darko Jorgić.

Finalna prireditev Miss Slovenije se torej seli v občino Hrastnik!

Spremljajte našo unikatno skupno zgodbo in skozi aktivnosti finalistk Miss Slovenije 2020 spoznajte občino Hrastnik, njeno naravno, kulturno in zgodovinsko bogastvo, turizem in njene edinstvene skrite kotičke ter zanimivosti! 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!