Novice in dogodki

S teboj nisem ti, s teboj sem jaz - Modna revija z vsebino

1 junij 2021
S teboj nisem ti, s teboj sem jaz - Modna revija z vsebino

"S teboj nisem ti" in "S teboj sem jaz" je osrednje sporočilo zaključne prireditve Gradimo VIP Zasavje, na kateri je potekala tudi modna revija z vsebino. Finalistke projekta Miss Slovenije so se skupaj z uporabnicami Varstveno Delovnega centra Zasavje in članicami za samopomoč rakavih bolnikov sprehodile po modni pisti v unikatih in kreativnih oblačilih poslovnega partnerja projekta, More Than Beauty.


Na sončni torek, 1. junija je v Zagorju ob Savi potekal srčni dogodek, Zaključek projekta Gradimo VIP Zasavje. VIP Zasavje je inovativen koncept vključevanja ranljivih skupin v družbo, ki ga na dveh glavnih temeljih gradi Varstveno delovni center Zasavje. Prvi so kompetence in samozavest invalidov za vključevanje v družbo, drugi pa je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih iz različnih organizacij, učiteljev in otrok s ciljem, da se skupaj naučimo odstranjevati poleg arhitektonskih ovir za invalide tudi ovire v glavah ljudi. Osrednje sporočilo in vizija projekta je “da postanemo vključujoča družba ZA VSE, v mislih, besedah in dejanjih”.


Prireditev je potekala v vzdušju pozitivne energije. Aktualne finalistke Miss Slovenije so se skupaj z uporabnicami Varstveno delovnega centra Zasavje in članicami za samopomoč rakavih bolnikov sprehodile po modni pisti v oblačilih in dodatkih družbeno odgovorne blagovne znamke More Than Beauty. Finalistke so si za to priložnost nadele jakne Focus, podznamke More Than Beauty by ME, ki so si jih v okviru enega izmed izzivov zašile kar same. Paket More Than Beauty by ME je kreativen in inovativen produkt, ki na svetovnem trgu predstavlja noviteto. Gre namreč za paket, s katerim si lahko posameznik z osnovnim znanjem šivanja samostojno zašije jakno vrhunske kakovosti. Uporabnice VDC Zasavje, ki so na modni reviji z vsebino prav tako nosile jakne More Than Beauty, so se opolnomočile in skupaj s finalistkami Miss Slovenije dokazale kako pomembno je, da imamo vsi ljudje priložnosti biti aktivni igralci na "družbenem odru" življenja.


Celotno dogajanje je bilo obogateno s kulturo, povezano v verzih zaposlene v VDC Zasavje, ob plesu, glasbi, poeziji uporabnikov in uporabnic. Na prireditvi je nastopila tudi aktualna Miss Slovenije, Špela Alič ter lastnica licence za Miss Slovenije, Jelka Verk.


Za prenos v živo je poskrbel poslovni partner projekta Miss Slovenije, Skupina Stroka.si, celotno prireditev si lahko ogledate na Facebook strani Miss Slovenije.

Foto: arhiv Miss Slovenije


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale