Sezona Miss Slovenije 2023

Gospodarski forum koroške regije

8 september 2023
Gospodarski forum koroške regije

Projekt Miss Slovenije je skupaj v soogranizaciji Občine Radlje ob Dravi, Koroške gospodarske zbornice in Obrtno-podjetniške zbornice Radlje ob Dravi organiziral Gospodarski forum Koroške regije. Na forum smo povabili lokalne podjetnike in uspešna podjetja z namenom povezovanja in prenosa dobrih praks.

V petek, 9. septembra je v Športni hiši Radlje ob Dravi potekal Gospodarski forum Koroške regije. Na forumu so skozi tri panele svoje znanje in izkušnje delili  različni uspešni podjetniki in strokovnjaki kot tudi kar dva ministra in sicer Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport ter dr. Emilija Stojmenova Duh ministrica za digitalno preobrazbo.

obiskovalci gospodarskega foruma koroske regije
Zanimanje za gospodarski forum je bilo visoko

Koroška regija je ena od regij, ki so bile močno prizadete zaradi nedavnih poplav. Zato je imel letošnji forum še toliko večjo težo v luči razprave o ukrepih za obnovo tamkajšnjega gospodarstva in njegov razvoj ter razprave o prihodnosti regije. Nujno je najprej poskrbeti za sanacijo škode in obnovo osnovne infrastrukture ter vodotokov, ki bo temeljila na sistemskih dolgoročnih rešitvah.

gostje gospodarskega foruma koroske regije
Gostje so prisluhnili zanimivim razpravam

V prvem panelu, ki ga je vodil mag. Alan Bukovnik, župan občine Radlje ob Dravi, smo govorili o trajnostnem turizmu in gozdovih. Govorci so poudarili, da je ključ za uspeh v povezovanju. Koroška se ponaša z pet zvezdično naravo in zelenim turizmom, obstaja pa še veliko potenciala za razvoj.

prvi panel gospodarskega foruma
Prvi panel je vodil župan občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik

V drugem panelu povezljivost in konkurenčni pogoji Koroške, ki ga je vodila Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice, smo ugotovili, da je Koroška ena izmed regij, ki je najslabše pokrita z infrastrukturo in da so ravno nedavne poplave razkrile problem pretirane administracije in omejevanja posega v prostor. 

drugi panel gospodarskega foruma
Drugi panel je vodila Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice

V tretjem panelu, ki ga je vodil Sandi Markon, lastnik in direktor, Skupine stroka.si, pa smo razpravljali o trajnostnem mednarodnem povezovanju in inovacijah.

tretji panel gospodarskega foruma
Sandi Markon, lastnik in direktor, Skupine stroka.si je vodil tretji panel

Finalistke projekta Miss Slovenije so bile prav tako vključene v forum in sicer v samo pomoč organizacije foruma. Prireditev sta povezovali Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018 in Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21.

lara kalanj in maja čolić
Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018 in Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21 sta povezovali prireditev

finalistke miss slovenije na gospodarksem forumu
Finalistke Miss Slovenije 2023 so bile vključene v organizacijo foruma

Gospodarski forum si lahko ogledate na Facebook strani projekta Miss Slovenije. Za prenos v živo je poskrbel tehnološki partner projekta, Skupina stroka.si.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale