Sezona Miss Slovenije 2023

V “prestolnici avtomobilov” s podjetjem Dewesoft

18 junij 2023
V “prestolnici avtomobilov” s podjetjem Dewesoft

Aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša in finalistke projekta so s podjetjem Dewesoft obiskale prestolnico avtomobilov, mesto Stuttgart.

Že tradicionalno smo se pri projektu Miss Slovenije pridružili podjetju Dewesoft na obisku enega največjih sejmov v Evropi, ki poteka v nemškem mestu Stuttgart. Sejem je potekal med 13. in 15. junijem, na pot pa smo se z ekipo Dewesofta podali že nekoliko prej. Poleg razvoja v segmentu podjetništva, podjetje Dewesoft kandidatkam in aktualni Miss Slovenije ponuja tudi možnost potovanja po svetu.

Z dvema kombijema smo se na pot odpravili v nedeljo zjutraj. Naša prva postojanka je bil srednjeveški skalni grad grad Hohenwerfen v Avstriji, ki leži na 623-metrskem prepadu. 

srednjeveški skalni grad grad Hohenwerfen v Avstriji
srednjeveški skalni grad grad Hohenwerfen v Avstriji

prvi postanek v Avrstiji
Prvi postanek v Avstriji

Pot smo nadaljevali na severozahod do francoskega mesta Strasbourg, ki leži blizu nemške meje in ima pomembno vlogo kot poslovno, trgovsko in kulturno središče s sedežem številnih evropskih institucij in organov, vključno z Evropskim parlamentom. Ponedeljkovo dopoldne smo preživele v samem centru mesta, zgodovinskem in turističnem središču imenovanem La Petite France (Mala Francija), ki je od leta 1988 tudi del Unescove svetovne dediščine. Na tlakovanih ulicah nad kanali in mostovi smo si ogledale slikovite lesene hiše z balkoni, prekritimi s cvetjem.

la petit francevida milivojša v la petit france
Aktualna Miss Slovenije v zgodovinskem in turističnem središču La Petite France, ki se nahaja v francoskem Strasbourgu

V ponedeljek opoldne smo prispeli na našo finalno destinacijo - Stuttgart. Stuttgart je mesto znano kot proizvodno središče Nemčije. Kličejo ga kar “prestolnica avtomobilov”, saj se v njem nahajata sedeža in slavna muzeja podjetja Mercedes-Benz in Porsche. Mesto je znano po močni visokotehnološki industriji, zlasti v avtomobilskem sektorju in ima najvišji splošni standard blaginje med vsemi nemškimi mesti.

Ravno zato ni naklučje, da se ravno v Stuttgatu vsako leto odvije eden največjih mednarodnih sejmov na področju avtomobilske industrije - Automotive Testing Expo. Na njem se predstavlja kot 400 razstavljalcev s svojimi najnovejšimi izdelki in storitvami. Predstavilo se je tudi podjetje Dewesoft, poslovni partner projekta Miss Slovenije, ki je vodilni globalni ponudnik najsodobnejših merilnih instrumentov in sistemov za zajemanje podatkov ter programske opreme.

dewesoft na automotive testing expu v stuttgartu
Dewesoftov razstavni prostor na Automotive Testing Expo je gostil mnogo obiskovalcev

Poslanstvo  podjetja Dewesoft je zagotavljanje inovativnih in visokokakovostnih rešitev, ki omogočajo natančno in zanesljivo merjenje fizikalnih parametrov v različnih panogah - avtomobilski, vesoljski, letalski, gradbeniški, energetski in še marsikateri. Njihovi izdelki se uporabljajo v razvojnih laboratorijih in različnih aplikacijah, kot na primer pri razvoju električnih avtonomnih vozil. Podjetje nenehno vlaga v raziskave in stremi k razvoju novih tehnologij in funkcij, ki premikajo meje možnega na področju zajemanja podatkov. Njihovi izdelki so znani po svoji izjemni natančnosti, prilagodljivosti in zanesljivosti, zaradi česar jih izbirajo mnogi inženirji, znanstveniki in raziskovalci po vsem svetu.

mis slovenije dewesoft obsidian
Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša, ob najnovejšem Dewesoftovem instrumentu OBSIDIAN

Aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša in finalistke projekta; Nika Šalamon, Nina Kokot, Tijana Bektašević, Kiara Prugovečki, Naja Fridl in Alida Tomanič, so sodelovale pri organizaciji in promociji Dewesoftovega razstavnega prostora. Posebnost letošnjega sejma je bila predstavitev najnovejšega Dewesoftovega instrumenta in praznovanje svetovnih rekordov v pospeševanju in zaviranju trenutno najzmogljivejšega električnega avtomobila na svetu - Rimac Nevere. Dewesoft je v partnerstvu s podjetjem Rimac zanesljivo izmerilo čase pospeševanja in zaviranja. Na sejmu je ekipa Dewesofta čestitala podjetju Rimac za uspehe, Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022 pa je ekipi Rimac predala tudi simboličen pokal izdelan v Zasavju.

predaja zasavskega pokala ekipi rimac
Vida je ekipi Rimaca predala simbolični pokal izdelan v Zasavju, za nedavne uspehe pri podiranju svetovnih rekordov (Foto: Luka Knez)

Finalistke Miss Slovenije 2023 so s svojimi talenti poskrbele tudi za dobro vzdušje na razstavnem prostoru podjetja. Tako je Naja Fridl zapela skupaj s priznanim ameriškim pevcem in članom Dewesoftove marketing ekipe, Grantom Malloyjem Smithom. Grant je poleg številnih nagrad prejel dva certifikata o sodelovanju na Grammyju, kot koproducent z Grammyjem nagrajenega albuma.

naja fridl in grant malloy smith
Naja Fridl in Grant Malloy Smith sta zapela in zaigrala svetovne uspešnice

Alida Tomanič je Dewesoftovi vodji prodaje v Aziji, ki je ravno v času trajanja sejma praznoval svoj rojstni dan, na violini zaigrala skladbo Vse najboljše. Medtem, ko so mu številni sodelavci in prijatelji čestitali je Alida z zvoki violine ohranjala dobro vzdušje.

alida tomanic na violinialida tomanic in miss slovenije
Alida Tomanič je zaigrala na violino

Finalistka Nina Kokot je obiskovalcem sejma predstavila tradicionalno slovensko narodno nošo. Tako domači ‘Dewesoftovci’ kot obiskovalci sejma so bili navdušeni, zato so z Nino in aktualno Miss Slovenije, Vido, posneli fotografije za spomin.

narodna nosa
Fotografij 'za spomin' ni manjkalo

Na razstavnem prostoru Dewesofta je bilo v času trajanja sejma mnogo ljudi in celotnega sveta. Od interne ekipe, ki je prihajala tudi onkraj Atlantskega ocena, smo govorili tudi s številnimi obiskovalci sejma, aktualna Miss, jim je kot ambasadorka Slovenije z veseljem predstavila državo in jim zaupala kakšno zanimivost. Najbolj je bila presenečena, ko je obiskovalce ogovorila v angleškem jeziku, odgovorili pa so ji v slovenščini - ja, tudi Slovencev ni manjkalo na sejmu!

Ob pestrem dogajanju smo teden zaključili z nepozabnimi spomini in dobrimi vtisi.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale