Sezona Miss Slovenije 2023

(Za)čutimo dobro z uporabniki VDC Zasavje

16 april 2023
(Za)čutimo dobro z uporabniki VDC Zasavje

Nimamo posebne potrebe, imamo enake potrebe kot vsi drugi, le da jih dosežemo, potrebujemo pomoč sočloveka.

Varstveno delovni Center Zasavje je zavod, v katerem izvajajo različne storitve na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Sloveniji. Vanj so vključene ranljive skupine, ki so prepogosto še vedno stigmatizirane in izključene iz družbe na različnih področjih življenja. Z namenom večje vključenosti uporabnikov v okolje, pri projektu Miss Slovenije sodelujemo z VDC Zasavje in smo aktivno vključeni v iskanje inovativnih rešitev. Skupaj pišemo srčne zgodbe in sodelujemo pri ozaveščanju družbe o vključenosti uporabnikov zavoda v družbo.

Tako smo že v mesecu januarju za polfinalistke projekta Miss Slovenije v sodelovanju z dr. Špelo Režun, direktorico VDC Zasavje,  organizirali usposabljanje za mrežo laičnih podpornih oseb za osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju skladno z novim Pravilnikom o storitvah socialnega vključevanja, ki je nastal na osnovi projekta ‘S teboj lahko’.

V soboto smo se z aktualno Miss Slovenije, Vido Milivojšo, Miss fotogeničnosti 2022, Tejo Tripković in finalistkami projekta, zbrali v VDC Zasavju na dogodku (Za)čutimo dobro. Skupaj z uporabniki smo peli in plesali, se družili ob okusni kavi in udeležili delavnic kot so dihalne vaje za sprostitev, športne vaje za dobro počutje ter ostalih aktivnosti. Dogodek je bil organiziran v sklopu projekta Širimo VIP Zasavje, ki nadgrajuje aktivnosti projekta Gradimo VIP Zasavje in pomaga k še večji vključenosti ranljivih skupin v lokalno okolje, kot tudi v splošno slovensko družbo.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale