Sezona Miss Slovenije 2023

Kronoterm, mini NASA v segmentu toplotnih črpalk

24 marec 2023
Kronoterm, mini NASA v segmentu toplotnih črpalk

Obiskale smo podjetje Kronoterm, evropskega proizvajalca in razvijalca toplotnih črpalk, ki svoje kupce navdušuje z vrhunskim znanjem in zavzetostjo.

Finalistke Miss Slovenije 2023 so na petkovo dopoldne obiskale podjetje Kronoterm, kjer jih je ob okusnih rogljičkih, sadju in topli kavi sprejela ekipa podjetja. Dekleta je pozdravil tudi direktor in lastnik podjetja Kronoterm, Bogdan Kronovšek. Nato je pod vodstvom Patricije Selič, namestnice direktorice marketinga, potekalo izobraževanje o podjetju in zelenih tehnologijah. Podjetje Kronoterm je vodilni slovenski proizvajalec toplotnih črpalk, ki stremi k razvoju bolj učinkovitih, okolju prijaznih in zanesljivim napravam. Podjetje, ki deluje že s 30-letno tradicijo se lahko pohvali s številnimi nagradami, tako slovenske kot tuje javnosti. Skrb za okolje in povečanje uporabe zelene energije pa sta eni od glavnih usmeritev podjetja.

izobraževanje o toplotnih črpalkah v podjetju kronoterm
V Kronotermovi učilnici

Poslanstvo podjetja je projektiranje, razvoj, proizvodnja in implementacija visokotehnoloških naprav za varčno ter okolju prijazno ogrevanje in hlajenje. Predanost dejavnosti je ena osrednjih vrednot podjetja, ki svoj ugled gradi na profesionalnosti in strokovnosti.  Pri tem sledijo motu izkoriščanja obnovljivih virov energije na najcenejši možen način ter s tem zmanjšanje porabe fosilnih goriv in onesnaževanja okolja.

vida milivojsa miss slovenije 2022 v kronotermovemu showroomu
Ustavile smo se tudi v čudovitem 'showroomu' podjetja, kjer smo si ogledale razstavljene naprave

Marsikdo izmed nas je najverjetneje že slišal, da je toplotna črpalka najugodnejši vir ogrevanja, kandidatke pa so v Kronotermu izvedele tudi kaj točno je in kako deluje. Toplotna črpalka je univerzalni sistem za ogrevanje in hlajenje ter je sila enostavna za uporabo. Deluje namreč podobno kot hladilnik ali klimatska naprava, ki s pomočjo elektične energije črpa toplotno energijo iz toplotnega vira v ogrevalni sistem. Poznamo več vrst toplotnih črpalk, ki se med seboj razlikujejo po obliki in zmožnostih doseganja želenih temperatur. Toplotna črpalka je eden najbolj čistih ogrevalnih sistemov, saj za delovanje uporablja obnovljive vire energije – vodo, zemljo ali zrak.

beleženje slišanega na izobraževanju kronoterm
Finalistke Miss Slovenije 2023 so si med izobraževanjem delale zapiske, ki jim bodo koristile pri Kronotermovemu izzivu

Kronoterm ima lasten razvojni laboratorij v katerem poteka razvoj in preizkušanje novih izdelkov. Ogledale smo si dve veliki testni komori in tri zelo natančne kalorimetrične postaje, kjer izvajajo najzahtevnejše meritve energetske učinkovitosti toplotnih črpalk. Ekipa visoko usposobljenih inženirjev skrbi za stalne izboljšave serijskih naprav in za razvoj novih generacij toplotnih črpalk ter posebnih industrijskih sistemov.

v kronotermovemu laboratoriju
Obiskale smo Kronotermov napreden laboratoriji

Poleg razvojnega laboratorija se v Kronotermu ponašajo tudi s fleksibilno proizvodnjo in dovršenimi tehnološkimi procesi. Prednost njihove proizvodnje je tudi 100% končna kontrola, ki zagotavlja visoko kakovost in zanesljivost vseh izdelkov, ki jih proizvedejo. Finalistke so se sprehodile tudi po proizvodnih prostorih, kjer so jih z nasmeškom pozdravljali zaposleni na oddelkih.

v proizvodnji kronoterm
Začutile smo tudi utrip proizvodnje, kjer nastajajo najnaprednejše toplotne črpalke v Evropi

Kandidatke Miss Slovenije čaka tudi Kronotermov izziv! Dekleta so na obisku podjetja izvedele kar nekaj informacij o toplotnih črpalkah, tehnologiji in delovanju, ki bodo odlično izhodišče za postavljanje novih vprašanj. Finalistke so namreč prejele izziv, da so v prihodnjih tednih čim bolj radovedne in med svojimi starši, sorodniki, znanci, vrstniki ali sodelavci povprašajo česar ne vedo o toplotnih črpalkah. V skupinah bodo izbrale najpogostejša vprašanja, na njih odgovorile in obenem pripravile različne vsebine - članke ter video posnetke.

navodila za kronotermov izziv
Finalistke so si razdelile navodila za Kronotermov izziv

Kronoterm s svojim vrhunskim znanjem in zavzetostjo premika meje mogočega v uporabi tehnologij toplotnih črpalk na način, da ustvarjajo zadovoljne vse deležnike podjetja; zaposlene lastnike, partnerje, uporabnike in planet! Ne čudi nas, da jim pravijo kar mini NASA v segmentu toplotnih črpalk!

kronotermova toplotna črpalka in miss slovenije 2022 vida milivojša
Podpirajmo slovensko, podprimo znanje, ki prihaja iz domačih podjetij

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale