Miss Slovenije 2022 je Vida Milivojša

5 september 2022
Miss Slovenije 2022 je Vida Milivojša

Finalna prireditev Miss Slovenije 2022 je 4. septembra s pričetkom ob 20. uri potekala na “Skupnem placu” v občini Braslovče, pod enim izmed največjih kozolcev v Sloveniji.

Občina Braslovče je še ne povsem odkriti turistični biser sredi doline zelenega zlata z neokrnjeno in razgibano naravo ter izjemno pomembno kulturno dediščino. Od tam, iz gradu Žovnek, prihajajo za vso Slovenijo in Evropo pomembni svobodni gospodje Žovneški, kasnejši Celjski knezi. Lahko rečemo, da je v Braslovčah doma pomemben del slovenstva, saj tri zvezdice v slovenskem grbu prihajajo prav od rodbine Žovneško-celjskih.

Projekt Miss Slovenije pod sloganom projekta “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo” podpira lokalno. Vsako leto, s finalno prireditvijo in aktivnosti povezane z njo, izpostavljamo kraje, za katere menimo, da niso dovolj opaženi glede na to koliko lahko Sloveniji (kot tudi svetu) predstavijo in ponudijo. Braslovče s svojo ekstremno bogato kulturno in naravno dediščino ter uspešnimi domačimi podjetji, prizorišče današnje finalne prireditve Miss Slovenije. Rdeča nit projekta je skozi aktivnosti finalistk “Podjetništvo na podeželju”, ki sporoča, da smo lahko uspešni tudi na podeželju. Raznolikost, naravna in kulturna dediščina namreč ponujata številne priložnosti za poslovne uspehe na različnih področjih in razvoj podeželja.

Finalistke so se v prvem izhodu predstavile v kreacijah oblikovalke Tanje Basle, v drugem izhodu pa v večernih oblekah salona Poročni kotiček. Za frizure finalstk je poskrbela ekipa frizerjev iz salona Spa Space.

Za prenos prireditve v živo so poskrbeli v Skupini stroka.si, ki je tudi tehnološki partner projekta Miss Slovenije. Prireditev ste si lahko ogledali na uradnem YouTube kanalu Miss Slovenije in na spletnem portalu MMC RTV Slovenije.


Strokovno žirijo so sestavljali:

  • David Miško, direktor trženja in vodja CCEDOS služb v podjetju Skupina stroka.si
  • Mojca Šimnic Šolinc, direktorica podjetja Tosama
  • Dr. Jure Knez, soustanovitelj in predsednik podjetja Dewesoft
  • Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21
  • Bogdan Kronovšek, direktor in lastnik podjetja Kronoterm

David MiškoMojca Šimnic ŠolincJure KnezMaja ČolićBogdan Kronovšek
Strokovna žirija Miss Slovenije 2022: David Miško, Mojca Šimnic Šolinc, dr. Jure Knez, Maja Čolić in Bogdan Kronovšek

Na finalni prireditvi smo podelili 8 nazivov, sledeče nazive so osvojile:

  • Miss Slovenije 2022: Vida Milivojša
  • 1.spremljevalka Miss Slovenije 2022: Hana Klaut
  • 2.spremljevalka Miss Slovenije 2022: Talita Sofija Komelj
  • Ambasadorka More Than Beauty: Talita Sofija Komelj
  • Miss osebnosti: Urška Koštrun
  • Miss fotogeničnosti: Teja Tripković
  • Miss Slovenskih novic: Anja Korenč
  • Miss simpatičnosti: Vida Milivojša

Dobitnice nazivov Miss Slovenije 2022
Dobitnice nazivov Miss Slovenije 2022

Na finalni prireditvi smo razglasili tudi zmagovalko izziva, ki ga je za dekleta organiziralo podjetje MIK Celje. V sklopu izziva so finalistke opravile ankete, zmagovalka izziva, je postala Hana Klaut, ki je bila nagrajena s prezračevalno napravo MIKrovent. Nagrado je podelil Franci Pliberšek, lastnik in generalni direktor podjetja MIK Celje.

Hana Klaut, zmagovalka izziva podjetja MIK Celje
Zmagovalka MIK-ovega izziva je postala Hana Klaut

Nosilka naziva Miss Slovenije 2022 je postala ambasadorka podjetja Tosama in prejela bon v vrednosti 600 € za nakup izdelkov v Tosamini Beli štarcuni. Prejme celoletno štipendijo, v višini 4800€, ki jo priskrbi poslovni partner projekta, podjetje Dewesoft. Štipendija nosilki naziva Miss Slovenije omogoča breskrbni razvoj in socialno varnost v času trajanja naziva. S podjetjem bo potovala tudi po svetu. Prejela bo izobraževanja v smeri digitalnega marketinga poslovnega partnerja Skupine stroka.si. Nosilka naziva Miss Slovenje 2022 bo deležna izobraževanj na temo javnega nastopanja in izposoje produktov blagovne znamke More Than Beauty. Postala je ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje”, ki ga izvaja Varstveno delovni center Zasavje. Kot ambasadorka bo podpirala osebe z intelektualnimi ovirami (uporabnike VDC Zasavje) s podporo sočloveka in enakopravne vključitve v družbo.Nosilki naziva je omogočena celoletna brezplačna izposoja oblek iz salona Poročni kotiček in prejela bo fotobook s profesionalnim fotografom.

Vida Milivojša je postala Miss Slovenije 2022
Vida Milivojša je postala Miss Slovenije 2022

Krono Miss Slovenije 2022 je oblikovala prva spremljevalka Miss Slovenije 2019, Tinkara Smolar Kraner, doktorska študentka znanosti in inženirstva materialov. V duhu varovanja okolja in zmanjšanja potrošnje naravnih virov, je pri izboru osnovnega materiala krone izbrala aluminij, izdelan iz 75% zavrženih in v proces ponovno vrnjenih različnih aluminijevih zlitin. Material je bil po ustrezni obdelavi lasersko razrezan in krivljen v ovalno obliko. K rumeno-zlati barvi krone, ki predstavlja uspeh kot tudi prestiž izdelka so bili dodani zeleni kristali, ki simbolizirajo naravo, optimizem in harmonijo. Barvna kombinacija odlično opisuje letošnje prizorišče finalnega izbora - barve sonca in hmelja: občino Braslovče.

Krono Miss Slovenije 2022 je izdelala Tinkara Smolar Kraner
Krono Miss Slovenije 2022 je oblikovala 1. spremljevalka Miss Slovenije 2019, Tinkara Smolar Kraner

Finalno prireditev je povezovala Maja Zupan, Miss Slovenije 2017. Na odru pa so se nam predstavili še:

BOOOM! mlada fantovska skupina ki jo sestavljajo trije glasbeniki: Matevž Derenda, Luka Cvetičanin ter Patrik Mrak. Vsi trije člani skupine so pevci, Patrika pa boste na odru videli tudi s kitaro. Primarno se usmerjajo k pisanju avtorske glasbe, vendar za javne nastope prirejajo tudi tuje pesmi različnih svetovno popularnih žanrov.

Skupina Booom!
Skupina Booom!

Glasbena skupina BAYA: če v umetnosti velja nepisano pravilo, da globoka čustva tvorijo nesrečni dogodki, ki poeta močno zaznamujejo, je štajerska zasedba Baya vse prej kakor to. Njena glasba črpa iz globine zadovoljstva in sreče, se ne pritožuje in poslušalcu, kljub zgovornemu, nikakor pa klišejskemu sporočilu, pušča v ušesu in telesu občutek lahkotnosti. 

Glasbena skupina Baya
Glasbena skupina Baya

Kulturno društvo plesa in animaciji "Mavrica", Braslovče - koreograf in trener Vovk Zina. Nastopajoče: državne prvakinje v plesne kategoriji show dance Lina Novak in Tjaša Fale.

Plesna skupina Mavrica Braslovče
Kulturno društvo plesa in animaciji "Mavrica", Braslovče

6 Pack Čukur, sloviti slovenski reper, Playa iz Veleja, Čukuzi in zagotovo najbolj znan reper med keramičarji in najbolj znan keramičar med reperji, je spet udaril z novim spotom z naslovom KLASIČNI ŠTAJERC. 6 Pack Čukur je med pripravami na dobrodelni stand up show z znanimi Štajerci spesnil in posnel videospot za novo pesem. Gre za fenomenalen komad, ki ponovno ni tipični reperski izdelek, kot smo pri Čukurju že navajeni in nas ta njegov slog vedno znova razveseli.

6 pack Čukur
6 Pack Čukur

Alya, Slovenska izvajalka, ki niza hite že dobrih 20 let in je dobitnica številnih glasbenih nagrad. Predvsem smo si jo dobro zapomnili po izjemnih dogodkih in sodelovanjih, na primer po koncertu v zraku, kjer je skupaj s hrvaškim pevcem pripravila zgodovinski 'koncert v zraku'. Zadnjih nekaj let je, med drugim tudi zaradi kariere, razpeta med Dalmacijo in Savinjsko, kjer se udeležuje glasbenih festivalov.

Pevka Alya
Alya

Po končani prireditvi smo se razvajali z dobrotami in Hiše Lisjak in izdelki z'dežele, Celjskih mesnin. Za okusna vina je poskrbel slovneski vinar Ščurek, poslovni partner projekta Miss Slovenije.

Posebna zahval gre tudi vsem poslovnim partnerjem projekta Miss Slovenije: Občina Braslovče, Dewesoft, Tosama, Kronoterm, Skupina stroka.si, Slovenske Novice, MIK Celje, 3maran, Poročni kotiček, More Than Beauty, RTV Slovenija, Ščurek wine, Silco, Tanja Basle, Hiša Lisjak, z'dežele, Hotel A, SPA SPACE, Carso, Essentiq.

Več urtinkov iz finalne prireditve lahko najdete v galeriji spodaj in na uradni Facebook strani Miss Slovenije.

Foto: Anže Krže

Name:
Email:
Subject:
Message:
x