Specialna olimpiada Slovenije z VDC Zasavje

10 junij 2022
Specialna olimpiada Slovenije z VDC Zasavje

Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolič, in finalistke projekta so se udeležile Specialne olimpiade Slovenije, ki jo je organiziral Varstveno delovni center Zasavje.

Specialna olimpiada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizične sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja pa se glasi: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.

Delavci in prostovoljci VDC Zasavje so letos uspešno izpeljali 19. poletne državne igre Specialne olimpiade Slovenije, ki so potekale v Zasavju in Celju v sredo in četrtek 8. in 9. junija 2022. Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić ter finalistke projekta Talita Sofija Komelj, Vida Milivojša, Urša Trontelj in Lana Šantelj, so se pridružile otvoritvi iger v sredo in podelitvi medalj v četrtek. Na igrah je sodelovalo več kot 300 udeležencev, pomerili pa so se v osmih športih. Državne igre Specialne olimpiade pa so imele še posebno težo, saj so štele tudi kot izbor za nastop na Poletnih svetovnih igrah v Berlinu, ki bodo potekale junija 2023.

Slovensko himno je na otvoritvi v živo odpela Talita Sofija Komelj, kandidatka za Miss Slovenije. Kratke pozdravne nagovore športnikom, trenerjem in gostom pa so izrekli še direktorica VDC Zasavje Špela Režun, predsednica Specialne olimpiade Slovenije Suzana Bohorč, nova predsednica Zveze Sožitje Branka Perne in zagorski župan Matjaž Švagan. V kulturnem programu je nastopila plesna skupina VDC Zasavje – Vztrajno Do Ciljev.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x