Zaključek Tedna športa v Braslovčah

19 junij 2022
Zaključek Tedna športa v Braslovčah

S finalistkami Miss Slovenije smo z zabavnimi športnimi disciplinami zaključili Teden Športa v Občini Braslovče.

Z namenom povezovanja občanov in krajevnih odborov ter z namenom promocije športa, športnih in z gibanjem povezanih društev je Občina Braslovče z ZIKŠT 3 jezera v sodelovanju s športnimi društvi organizirala Teden športa Občine Braslovče. V tednu od 13. do 18. junija 2022 so povezali celotno občino v aktivnem duhu skozi različne športne discipline. Od odbojke, nogometa in košarke pa vse do juda, šaha, plesnega tekmovanja. Med sabo je tekmovalo pet krajevnih okrajev - Gomilsko, Trnava, Letuš, Braslovče in Parižlje-Topovje. Projekt se je zaključil v soboto, 18. junija z zabavnimi igrami, ki smo jih organizirali pri projektu Miss Slovenije skupaj s poslovnimi partnerji projekta.

Na dogodku je bila prisotna aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, Miss fotogeničnosti, Vladlena Salyayeva in finalistke projekta, ki so koordinirale pet zabavnih športnih disciplin.

S podjetjem Kronoterm, smo za občane Braslovč pripravili ogrevalne vaje pod sloganom “Vse se začne z dobrim ogrevanjem”. Za vsako športno dejavnost je namreč potrebno ogreti telo in mišice, kot je potrebno najprej ogreti hišo, da lahko udobno bivamo v njej. Za udeležence smo s podjetjem pripravili tri ogrevalne vaje, ki so del skoraj vsakega športnega ogrevanja - sklece, poskoke in izpadne korake v poskoku, za vsako ogrevalno vajo pa so tekmovalci imeli na voljo 1 minuto. Najboljši v vsakem izzivu so prejeli Kronotermov darilni paket.  S podjetjem Dewesoft so se občani preiskusili v vlečenju vrvi, v podjetju pa so poskrbeli, da so z merilno napravo izmerili, katera ekipa je vrv povlekla z največjo silo. Zmagovalna ekipa je prejela praktično nagrado. S podjetjem MIK Celje so se tekmovalci preizkusili v hitrostnem nošenjem prezračevalne naprave Mikrovent, trije z najboljšim časom pa so prav tako prejeli paket praktičnih nagrad. Podjetje Carso je udeležencem pripravil degustacijo prehranskih dopolnil ter jih podučil o pomenu uporabe magnezija, ki ima pomembno vlogo v športu. Ne glede na telesno aktivnost, ki jo opravljamo, je potrebno zadostiti potrebo po magneziju, ki prispeva k delovanju mišic in sintezi beljakovin. Udeleženci so se na njihovem promocijskem prostoru lahko pomerili v preskakovanju kolebnice in nato poiskusili njihov magnezij. Najboljši so prejeli darilne vrečke. Z nami pa je bila tudi Skupina stroka.si, ki je najmlajše razveselila z XXL Človekom ne jezi se. V tej držabni igri v človeški ediciji so so najmlajši občani preizkusili kot figure na polju. Zmagovalec vsake igre je prejel praktičen paket podjetja More Than Beauty.

Dogajanje je potekalo v sproščenem duhu, s prijetnim druženjem, zaključilo pa se je z razglasitvijo najboljših ekip oziroma posameznikov in podelitvijo medalij. 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x