Skrb za najmlajše občane Občine Braslovče

4 junij 2022
Skrb za najmlajše občane Občine Braslovče

Miss Slovenije Maja Čolić in aktualne finalistke projetka so obiskale vrtce v Občini Braslovče in pri tem spoznavale delo z otroci.

Vrtec, z usposobljenim kadrom, ima veliko prednosti pred drugimi oblikami varstva otrok, saj strokovni kadri z uveljavljenimi metodami poskrbijo, da otroci razvijajo različne sposobnosti kot so: razumevanje sebe in drugih, komunikacije, sprejemanje različnosti, sodelovanje, raziskovanje, itd. Proces vzgoje in izobraževanja je celostno dogajanje, v katerega so vključeni starši, vzgojitelji in širše okolje, otroci pa se v njih učijo oblikovanja dobrih navad in vrednot. 

Za otroke je izjemno pomembno, da redno hodijo v vrtec, saj življenje v vrtcu temelji na ritmu in ponavljanju ter zagotavlja občutek varnosti in sprejetosti, s tem pa tudi lažje socialne integracije. Otrok si tako močno razširi področje socialne dejavnosti, poveča število vrstnikov s katerimi se druži, ob kvalitetnem vzgojnem programu pa se širi tudi otrokovo intelektualno področje z novimi izkušnjami. 

Aktualne finalistke projekta Miss Slovenije so se tako na petkovo dopoldne pridružile najmlajšim občanom Občine Braslovče in z njimi izvajale različne aktivnosti. Za njih so pripravile kratke animacije, skupaj s strokovnim vodstvom vrtcev pa so izvajale različne gibalne vaje, plesale, risale in se z njimi pogovarjale o različnih tematikah, kot na primer kaj jih osrečuje in kaj si v življenju želijo početi.

Finalistke so skupaj z aktualno Miss Slovenije, Majo Čolić obiskale tri javne vrtce, ki se nahajajo v Občini Braslovče - Trnava, Letuš in Braslovče in enega zasebnega, vrtec Bambi, v Parižljah. V javnih vrtcih Občine Braslovče je dekleta obiskal in pozdravil tudi ravnatelj Boštjan Bradeško, v vrtcu Bambi pa je dekleta nagovorila direktorica vrtca, Taja Steblovnik.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x