Svetovni pokal v slalomu na rolerji v Sloveniji

31 maj 2022
Svetovni pokal v slalomu na rolerji v Sloveniji

Minuli vikend je v Vuzenici na Koroškem potekal svetovni pokal v Slalomu na rolerji. Dogodku, z namenom podpiranja Slovenskih športnikov, smo se pridružili tudi pri projektu Miss Slovenije.

Pri projektu Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom “Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo”, se med drugim zavzemamo, da podpremo tudi slovenske športnike, različnih generacij. V vikendu med 27. in 29. majem 2022 so aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, Miss osebnosti, Klavdija Kastelic in lanska finalistka projekta, naša uradna fotografinja, Pia Dolar obiskale majhen koroški kraj, Vuzenico, kjer že drugo leto pod organizacijo Smučarskega kluba Vuzenica prirejajo svetovno prvenstvo v slalomu na rolerjih

aktualna miss slovenije maja čolić z ekipo SK vuzenica
Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, z ekipo SK Vuzenice, ki je skrbela za organizacijo dogodka, kot tudi varnost na progi Sv. Primoža.

Smučarski klub Vuzenica, ki deluje že častnih 60 let, je letos drugo leto zapovrstjo organizirala svetovni pokal v slalomu na rolerji, pod uradnim imenom I feel Slovenia World Cup Inline slalom Vuzenica. Gre za eno izmed osmih tekem za svetovni pokal, ki se je organizirala v tem letu. Smučarski klub Vuzenica se s slalomom na rolerjih ukvarja že več let, vse skupaj pa se je začelo kot nadomestni trening, ki so ga zunaj zimske sezone organizirali za otroke iz kluba. 

klavdija kastelis s tekmovalci sk vuzenica
Klavdija Kastelic, Miss osebnosti z najmlajšimi člani SK Vuzenica

V petek je potekal prvi dan treninga, ko so tekmovalci lahko preizkusili asfaltno progo, dolgo 250 metrov, na kateri je bilo postavljenih več kot 30 količkov. Proga se je nahajala na Sv. Primožu na Pohorju, sam naklon pa je bil sedem-odstotni. V soboto je potekal pokal I feel Slovenia, kjer so razglasili najboljše v vsaki izmed kategorij. V nedeljo pa je potekala glavna tekma, tekma za svetovni pokal. Na sam dogodek je bilo prijavljenih kar 127 tekmovalcev iz 10 držav, enkrat več kot lani, najhitrejši pa so za prevoz proge potrebovali dobrih 25 sekund.

proga na Sv. Primožu svetovno prvenstvo v slalomu na rolerjih
Proga za slalom na rolerjih, ki se je nahajala na Sv. Primožu na Pohorju

Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, je vse tri dni tekmovalce spodbujala na progi Sv. Primoža, v petek pa je na tiskovni konferenci spregovorila tudi nekaj besed o naši prečudoviti Sloveniji. Maja, kot ambasadorka Slovenije, je tako tudi tekmovalcem iz tujine predstavila državo, najdli pa so jo lahko na promocijskem prostoru I feel Slovenia. Prav tako so na promocijskem prostoru v dolini, na trgu v Vuzenici, Slovenijo predstavljale Klavdija Kastelic in Pia Dolar. Dekleta so sodelovale tudi na podelitvi medalj in pokalov najboljšim tekmovalcem. Vsem udeležencem iskreno čestitamo za odličen nastop!

maja colic, klavdija kastelic in pia dolar so sodelovale na podelitvi
Dekleta so sodelovale na podelitvi medalj in pokalov tekmovalcem

Tekme in dogajanje je v živo prenašala Skupina stroka.si, poslovni partner projekta Miss Slovenije in ekipa najboljših strokovnjakov na področju IT rešitev.

Foto: Arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x