Na obisku pri Kronotermu

27 maj 2022
Na obisku pri Kronotermu

Kronoterm, slovensko podjetje in poslovni partner projekta, finalistke izobražuje na področju varčnega in okolju prijaznega ogrevanja kot tudi hlajenja. 

Podjetje razvija in proizvaja toplotne črpalke, ki veljajo za ene izmed najučinkovitejših v Evropi. V Kronotermu skrbijo za strokovnost in profesionalnost, zato svoje poslovne partnerje tudi ustezno izobražujejo. Pri projektu Miss Slovenije smo dogodku pridružile, se s Kronotermovimi partnerji spoznale, družile in fotografirale. Zbrane je pozdravila aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić in Miss fotogeničnosti, Vladlena Salyayeva, pridružile pa so se tudi finalistke projekta; Lana Šantlej, Urša Trontelj in Talita Sofija Komelj, ki je zbranim zapela operno pesem.

Podjetje Kronoterm, ki se ponaša s prestižnim nazivom bronasta gazela leta 2013, s svojimi inovacijami postavlja trende na področju visokotehnoloških naprav za varčno in okolju prijazno ogrevanje ter hlajenje. S toplotno črpalko Adapt so postavili temelj za izjemno učinkovite, tihe in vizualno dovršene toplotne črpalke, s toplotno črpalko Versi pa so naprave približali še širši množici uporabnikov. V podjetju so zavezani k trajnosti, zato pri izdelavi toplotnih črpalk uporabljajo tudi recikabilne materiale. Podjetje za proizvodnjo elektrike uporablja sončno elektrarno, ogrevajo se z lastno toplotno črpalko, posodobili pa so tudi vozni park, tako za poslovne poti uporabljajo električne avtomobile. Njihovo prizadevanje za čistejše okolje prepoznajo evropske institucije kot tudi njihovi uporabniki. V čast jim je, da skupaj z uporabo okolju prijaznih toplotnih črpalk zmanjšujejo ogljični odtis in veliko prispevajo k ohranitvi okolja, predvsem čistejšega zraka. Kronoterm obenem poudarja, da so njihova prizadevanja in izdelki skladni tako z evropskimi kot mednarodnimi podnebnimi cilji.

FOTO: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x