Trajnostno s Tosamo

15 februar 2022
Trajnostno s Tosamo

Čez kreativno delo polfinalistk bo prikazana Tosamina skoraj 100-letna neprekinjena zgodovina, stalna trajnostna naravnanost, ki se odraža v najvarnejših in maksimalno reciklabilnih materialih, skrbi za zaposlene in globalnih inovacijah lokalnega podjetja. 

Tosama, tovarna sanitetnega materiala, je podjetje z več kot petindevetdesetletno proizvodno tradicijo. Zrasla je iz majhne »izdelovalnice vate in vsakovrstnih obvez«, danes pa njene izdelke najdete povsod –  v bolnišnicah, ambulantah, lekarnah, na policah trgovin ter v toaletni torbici vsake ženske. V letu 2022 bo sodelovala s prav vsemi kandidatkami za Miss Slovenije in jim ponudila platformo, kjer se lahko razvijajo na področjih, ki jih zanimajo in kjer lahko tudi podjetje Tosama poduči o unikatnih pogledih svoje generacije.

Ker so Tosamine strateške usmeritve tudi odgovorno ravnanje z okoljem in transparentno predstavljanje produktov in podjetja, so se polfinalistke projekta lotile kar dveh izzivov. Prvi izziv je ustvarjanje obleke iz Tosaminih odpadnih materialov, to so povoji, bombaž, vrtne koprene in materialov za medicinske pripomočke. V eko oblekah se bodo predstavile v drugem izhodu polfinalne prireditve Miss Slovenije. Poleg ustvarjalnega izziva pa bo vsaka izmed kandidatk ustvarila tudi 3 tekstualne, vizualne ali video vsebine na temo trajnosti, ženskega zdravja, higienskih izdelkov za domače ljubljenčke in programa za celjenje ran. Čez njihovo delo bodo tako prikazana Tosamina skoraj 100-letna neprekinjena zgodovina, stalna trajnostna naravnanost, ki se odraža v najvarnejših in maksimalno reciklabilnih materialih, skrbi za zaposlene in globalnih inovacijah lokalnega podjetja. 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x