Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Kovinski sijaj v očeh finalistk Miss Slovenija 2020

15 julij 2020
Kovinski sijaj v očeh finalistk Miss Slovenija 2020

Tako kot je Janez Vajkard Valvasor leta 1687 podrl stereotip o izdelavi tankostenskih ulitkov, tudi projekt Miss Slovenije 2020 podira stereotipe o pretežno moških poklicih. S sloganom: »Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo«, želimo finalistkam letošnjega izbora in tudi vsej Sloveniji predstaviti zanimive in deficitarne poklice.

 

V ta namen so si finalistke Miss Slovenija 2020 v sredo 8.7.2020 ogledale razstavo z naslovom: »Ko zapoje kovina – tisočletja metalurgije na Slovenskem«, ki jo je pripravil Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani. Letošnje finalistke so tako spoznale bogato zgodovino metalurgije na slovenskih tleh, ter pomen izobrazbe metalurgov v slovenskem gospodarstvu.

Po besedah predstojnika oddelka za Materiale in metalurgijo prof. dr. Gorana Kuglerja: »Doma imamo praktično vse metalurške tehnologije, ki izdelujejo in predelujejo izdelke iz vseh zlitinskih skupin,« je predstavljena panoga v Sloveniji izjemno perspektivna. Metalurško izobraženi inženirke in inženirji so na trgu dela iskani, saj je dodal: »Kadri s področja materialov in metalurgije imajo široko ter uporabno interdisciplinarno znanje in pridobljene veščine, ki temeljijo na naravoslovju in tehnologijah, hkrati pa so enostavno zaposljivi in zelo iskani predvsem doma«.   

Metalurgija je znanstvena veda, ki se ukvarja s pridobivanjem, predelovanjem in razvojem kovinskih materialov.  Skozi zgodovino se je človek nenehno srečeval s pridelavo in obdelavo kovin, zato so tudi zgodovinska obdobja poimenovana po kovina.

Vsak, ki se je ukvarjal s to vedo, je bil zelo spoštovan. Včasih, so ljudje kot nepoznavanje le-te označili za magijo. Danes je na področju Evropske unije metalurgija največji tehnični sektor. V Sloveniji pa predstavlja kar 20 % bruto domačega proizvoda.

1 . spremljevalka Miss Slovenije 2019 Tinkara Smolar dipl. inž. mater. je močno vpletena v ta poklic. Kot bodoča magistra metalurgije spoštuje tradicijo svoje družine v kovinsko predelovalni industriji. S svojim delom in trudom želi prikazati Sloveniji, da je v metalurgiji dovolj prostora za ženske in seveda ovreči misel večine, da je poklic povezan z umazanim delom. Kot je dejala sama: »Slovenija ima veliko možnosti za zaposlitev, vendar je za to včasih potrebno pobrskati po zgodovini«, želi poudariti in hkrati promovirati metalurgijo kot pravo izbiro za uspešno življenjsko kariero.   

Name:
Email:
Subject:
Message:
x