Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Svetovni izbor v Londonu

30 december 2019
Svetovni izbor v Londonu

Svetovni izbor v Londonu

 

20. novembra 2019 je Špela Alič, Miss Slovenije odpotovala v London, kjer je zastopala Slovenijo na svetovnem izboru Miss World. Izbor je potekal že 69. leto, Špela pa je bila deležna slabega meseca priprav na finalno prireditev, ki je potekala v soboto 14. decembra.

 

»Ne morem verjeti, da je en mesec, ki sem ga preživela v Londonu tako hitro minil. Dnevi so zelo hitro minevali, saj so bilo zapolnjeni z različnimi aktivnostmi. Z dekleti smo obiskale operno hišo, House of Lords, ogledale smo si Oxford in njihovo univerzo ter sodelovale na debati s tamkajšnjimi študenti. Tema debate je bila lepota z namenom. Najbolj sem bila navdušena nad obiskom House of Lord-a, kjer nas je baronica Floella Benjamin prijazno nagovorila in nam razkazala prostore te mogočne zgradbe. Njen govor je bil eden najboljših govorov, kar sem jih kadarkoli slišala. Njene besede so me navdušile, opolnomočile ter me napolnile z energijo in upanjem, da lahko tudi jaz, Miss tako majhne države kot je Slovenija veliko naredim za svojo državo«.

 

Špela Alič, Miss Slovenije 2019, je poleg izletov po Londonu in spoznavanju tamkajšnjih znamenitosti, bila deležna tudi različnih izzivov, ki so služili točkovanju za uvrstitev med najboljše kandidatke za Miss World.

 

»Prav tako smo z dekleti imele veliko izzivov. Mednje sodijo Top model, športni izziv, Head to Head Challange in Beauty with a Purpose. Precej pester se mi je zdel Head to Head izziv, kjer so organizatorji izbrali pet najboljših govork. Pri tem izzivu sem premagala enega izmed svojih največjih strahov, ki je govorjenje pred kamero v angleščini. Najbolj sem se poistovetila z izzivom Beauty with a Purpose, kjer so organizatorji imenovali dekle, ki je naredilo najboljši prostovoljni oziroma dobrodelni projekt v svoji državi. Vesela sem, da bom lahko kot Miss Slovenije v prihodnjem letu ohranila namen tega izziva, ki je širjenje dobrodelnosti v svoji državi. Precej zabaven je bil tudi športni izziv, kjer sem zastopala oranžno skupino. Skupine so tekmovale med seboj, moja pa je dosegla odločno tretje mesto. S tem izzivom smo se dekleta, kandidatke za Miss World, med seboj še bolj povezale, se naučile medsebojnega sodelovanja ter timskega duha. Ravno dekletom, s katerimi sem v Londonu preživljala čas pa bi namenila nekaj besed; Čudovito se je bilo družiti vami, spoznavati vaše zgodbe ter pridobivati nove izkušnje. Posebej bi izpostavila Miss Slovaške, s katero sva si delili sobo, se skupaj zabavali ter si pomagali in podpirali. Neverjetno naključje je bilo tudi to, da naju je marsikdo zamenjal za sestri, saj naj bi si bile tako zelo podobni. Navsezadnje pa iskrene čestitke tudi letošnji nosilki naziva Miss World, Miss Jamajke, Toni-Ann Singh, ki si naziv Miss Sveta resnično zasluži! Na tem mestu bi se želela tudi zahvaliti organizaciji Miss World za nepozabno izkušnjo, ter seveda organizaciji Miss Slovenije, ki mi je ponudila priložnost, da se svetovnega izbora tudi udeležim«.

 

Špela Alič je v imenu poslovnega partnerja projekta, Tosame, med pripravami na svetovni izbor izvedla tudi dva manjša projekta. Ta sta temeljila na ozaveščanju o pomembnosti ženske intimne nege ter oskrbi ran. Miss Slovenije 2019, obraz Tosamine blagovne znamke Vivacare, je sokandidatke obdarila kar dvakrat!

 

»S prvim projektom sem dekleta obdarila s Tosaminimi Vivacare obliži, s katerimi sem obarvala naše žulje od napornih vaj v petkah. Barvni obliži so namenjeni oskrbi manjših ran, so praktični ter enostavni za uporabo, zato verjamem da so bili ravno to kar smo dekleta še kako zelo potrebovala! Z drugim projektom pa sem dekleta opozorila na žensko intimno nego. Podarila sem jim škatlico Jasmin Sport MULTI-APP higienskih aplikatorskih tamponov. Škatlica, ki je produkt blagovne znamke More Than Beauty, nastala pa je s sodelovanjem Tosame ter projekta Miss Slovenije, je inovativni produkt, ki ženskam ponuja praktično pakiranje tamponov različnih dimenzij. Dekleta so bila nad izdelki navdušena, sama pa sem ponosna, da sem projekte tudi izvedla. Posebna zahvala gre Tosami Slovenija, poslovnemu partnerju projekta Miss Slovenije, ki mi je pri izvedbi podpiral ter mi napolnil kovčke z njihovimi produkti«.

 

Špela Alič, Miss Slovenije 2019, je na finalni prireditvi v Londonu, Slovenijo zastopala v belokranjski noši, ki ji jo je priskrbel poslovni partner projekta RIC Bela krajina, v njej pa je predstavila del tradicionalnega plesa. Tako je poskrbela, da se je delček naše kulturne dediščine predstavi na velikem odru Miss Sveta. Špela se je na finalnem odru predstavila tudi v kreaciji Poročnega kotička, butika, ki je tekom njenega potovanja po Londonu priskrbel tudi ostale obleke, ki jih je nosila za posebne priložnosti. Obleka, ki jo je oblekla za finalno prireditev pa se je že vrnila v njihovo izložbo kjer je na voljo za izposojo.

 

Špeli Alič čestitamo za odličen nastop ter predstavitev naše Slovenije na Miss World!

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x