Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Finale Miss Slovenije 2019

16 december 2019
Finale Miss Slovenije 2019

 

IZBRANA JE BILA NOVA MISS SLOVENIJE

 

Črnomelj, mesto, ki je bilo nekoč središče osvobojenega ozemlja, svobodne Slovenije in prostor v katerem so bili postavljeni temelji slovenske države. Pred 75 leti je tam potekalo prvo zasedanje Narodno-osvobodilnega sveta, v dvorani ZIK Črnomelj pa je Slovensko narodno gledališče izvedlo svojo prvo predstavo.

 

Prav na tem posebnem kraju, tako pomembnem za zgodovino Slovenstva pa so 28. septembra potekale finale Miss Slovenije 2019, prireditev je povezovala Maja Zupan, Miss Slovenije 2017, strokovno žirijo pa so sestavljali poslovni partnerji projekta, ki so dekleta skozi aktivnosti in dogodke spremljali že od samega začetka. To so bili:  Jure Knez, solastnik podjetja Dewesoft, Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame, David Miško, direktor trženja v Skupini Stroka.si, Črt Snoj, vodja marketinga Slovenskih železnic, Nada Žagar, direktorica kulturnega doma Črnomelj, Peter Črnič, direktor razvojno informacijskega centra Bela krajina in Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018.

 

Finalistke Miss Slovenije so se predstavile v treh izhodih. V prvem izhodu so bile oblečene v plašče in obute v bulerje blagovne znamke More Than Beauty. V drugem izhodu so se predstavile v suknjičih blagovne znamke More Than Beauty, obute pa so bile v salonarje Alpina. V tretjem izhodu so nosile večerne obleke iz Poročnega kotička, obute pa so bile prav tako v sandale Alpina. Dekletom je pričesko urejala ekipa Spa Space iz Celja pod vodstvom Zorana Pasariča. Ličila pa jih je ekipa vizažistk Mateje Kavčnik.

 

Za popestritev programa so poskrbeli igralci ZIK Črnomelj, ki so uprizorili del igre in deklamirali odlomek poezije. Nastopala je Aleksandra Lamut, belokranjska pevka in zmagovalka projekta Glas Mladih. Predstavila sta se tudi mlada glasbenika, prav tako iz Bele Krajine, ki slišita pod imenom 2B in ponujata novejše glasbene ritme. Kot zadnji nastopajoči pa se je predstavil mlad Idrijčan, Žiga Lakner, operni pevec, poznam predvsem kot finalista oddaje Slovenija ima talent 2013. 


Lara Kalanj, Miss Slovenije 2018, je svoji naslednici predala krono, ki jo je oblikovala Marjeta Hribar. Krono je krasil 10 milijonov let star premog, združen z belokranjskim draguljem, ročno izdelanim izpod roke oblikovalke Andreje Lukanic Janežič. Dragulj, imenovan tudi Belokranjski smaragd, suvereno zastopa Belo krajino in Črnomelj, kjer so se odvijale letošnje finale.

 

 

Naziv so prejele:

 

Miss Slovenije 2019 Špela Alič

1. spremljevalka Miss Slovenije 2019 Tinkara Smolar

2. spremljevalka Miss Slovenije 2019 Leja Plut

Miss Slovenskih novic Leja Kovač

Miss osebnosti Lucija Lampret

Ambasadorka More Than Beauty Špela Šolaja

 

 

Foto: Katja Kodba

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x