Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Sladkanje v Rimskih termah

6 december 2019
Sladkanje v Rimskih termah

17. septembra so se finalistke Miss Slovenije 2019 skupaj s poslovnimi partnerji projekta zbrale v Rimskih termah, da se pred samim finalom Miss Slovenije predstavijo preko posebnega izziva.

Dekleta so imela prav poseben, sladek, izziv in sicer morale so predstaviti svoj kraj preko sladice, ki ta prostor tradicionalno zastopa. Komisija, ki je ocenjevala slaščice je imela precej težavno delo, saj so se dekleta odrezale odlično. Komisijo so sestavljali poslovni partnerji projekta: Jure Knez, solastnik podjetja Dewesoft, Bogdan Kronovšek, direktor Kronoterma, David Miško, direktor trženja v Skupina Stroka.si, Peter Črnič, direktor razvojno izobraževalnega centra Bela krajina in Valery Arakelov, lastnik Rimskih term.

Po končani pokušini je Maja Zupan razglasila štiri superfinalistke, ki so se najbolje odrezale na izzivu. To so bile: Špela Šolaja, Eva Kosi, Špela Alič in Tinkara Smolar. Špela Alič je postala zmagovalka izziva, saj je s svojo slaščico najbolje predstavila projekt Miss Slovenije. Spekla je podbreško ali krhljevo potico. Podbrezje je majhen kraj poleg njenega doma, kjer se pretežno ukvarja s sadjarstvom, gospodinje pa so ob praznikih pekle potico. Ker so orehi bili predragi so potico nadevale z nadevom iz jabolčnih in hruškovih krhljev, recept pa je star že več kot 100 let. Špela je povedala, da tudi doma, njena mami, večkrat ob posebnih priložnostih speče ravno to potico, ob kateri se skupaj z družino družijo.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x