Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Spoznavale delo na ekološki kmetiji

Projekt Miss Slovenije povezuje

29 avgust 2018
Spoznavale delo na ekološki kmetiji

Med celodnevnim druženjem je kandidatke na kmetiji sprejel in pozdravil Matic Vizjak, ki je lansko leto prejel naziv inovativni mladi kmet leta 2017.
Po zajtrku, kjer so bili na jedilniku domači koruzni žganci, bela kava in ocvirki, je sledil izobraževalni del.
»Začeli smo v rastlinjaku, kjer smo se spoznali s sadikami, podučile smo se, kaj se v tem letnem času seje, kako se presajajo sadike in obrale divjake (neplodne dele rastlin). Sledilo je okopavanje plevela okoli špargljev, nato pa privez sadik čilija ali paradižnika,« je povedal Matic Vizjak. Obrane sestavine (svež čili, paprika in paradižnik) so se v proizvodni liniji očistile in pripravile za kuho ter pasiranje. Nato je sledilo degustiranje pripravljene omake in dodajanje začimb ter merjenje pH-ja.
Kandidatke je nato prevzel Silvo Vizjak, oče inovativnega kmeta. Dekletom je priskrbel zaščitne obleke in jih seznanili z delom v čebelarstvu. Sledilo je pobiranje satovja, priprava vsega potrebnega za točenje medu in poučevanje o matičnikih. Vsaka od kandidatk si je nato tudi natočila med v posebne kozarce, namenjene darilnim paketom. Marcel in Marija Vizjak, zadolžena za kuho, sta dekleta nato vpeljala v mletje moke na dveh starih mlinih. Sledilo je mesenje, vzhajanje in peka kruha. Vsaka je naredila svojo pogačo iz ocvirkov, orehov in z lanenimi semeni.

Po pripravi in dokončanju opravil na kmetiji sta sledili zakuska s povabljenimi gosti in licitacija darilnih kompletov. Izkupiček prodaje paketov je bil v celoti namenjen VDC Šentjur, enota Šmarje pri Jelšah, ki so s tem olajšali počitnikovanje na morju svojim varovancem.

Darilni kompleti so vsebovali: rezalno desko z gravuro logotipa kmetije Vizjak & Miss Slovenije in VDC enote, kozarec medu, čili omako, 1 kg moke, knjigo Društva Jasa Duša slovenska.

Foto: Grega Eržen/ Studio Solis

Name:
Email:
Subject:
Message:
x