Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Kako uresničiti svojo poslovno vizijo?

5 junij 2022
Kako uresničiti svojo poslovno vizijo?

Finalistke projekta Miss Slovenije 2022 so se v okviru sodelovanja s poslovnim partnerjem Dewesoft udeležile predavanja Imagineering, ki ga je vodil dr. Jure Knez.

Podjetje Dewesoft proizvaja merilne instrumente in programske ter strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki, s čimer je prisotno na trgih v več kot štiridesetih državah sveta, njihove izdelke pa uporabljajo svetovne družbe (NASA, Tesla, SpaceX, Daimler, ESA, Volvo, Volkswagen, General Motors, …). Vsi instrumenti so plod lastnega znanja in razvoja. Inovacije, ki predstavljajo preko ene tretjine proizvodnega programa, razvija lastna skupina razvojnikov in inženirjev. Dewesoft je tako slovensko mednarodno podjetje, ki izdeluje instrumente za zajem podatkov, testiranje in merjenje, ki se uporabljajo v najnaprednejših laboratorijih po vsem svetu, poleg tega pa razvijajo in posodabljajo svojo lastno programsko opremo. Podjetje, s sedežem v Trbovljah, doma in po svetu zaposluje več kot 250 ljudi, lastništvo podjetja pa ostaja v 100% lasti zaposlenih. Dewesoft je leta 2012 prejel tudi prestižno nagrado - Zlato gazelo, za najboljše in najhitrejše rastoče podjetje v Sloveniji.

V petek so se aktualne finalistke projekta Miss Slovenije v okviru sodelovanja s poslovnim partnerjem, podjetjem Dewesoft, udeležile predavanja Imagineering, ki da je vodil dr. Jure Knez, soustanovitelj in predsednik podjetja. Predavanje je potekalo v obliki delavnice, na kateri so si kandidatke ustvarile jasno vizijo in cilje, ki jih želijo doseči v svojem življenju. Do načrta uresničitve svojih ciljev so jih vodili trije koraki:

  1. Zamislite si življenje v četrtek 3. junija 2027 - in določite realne cilje za prihodnost
  2. Naštejte korake, ki so potrebni, da to dosežete
  3. Uredite svoje razmišljanje in ga na kratko predstavite

Imagineering je kreativno usmerjen proces razmišljanja, ki ga uporabljajo podjetja in posamezniki pri implementaciji kreativnih idej, vizij, ciljev v praktično obliko. To so na delavnici, ki je potekala v podjetju Dewesoft, naredile tudi finalistke projekta. Po krajšem predavanju o poslovni poti podjetja in predstavitvi podjetniškega pospeševalnika Katapult so kandidatke ustvarile lastno poslovno pot in jo na kratko tudi predstavile. 

Po delavnici so obiskale podjetniški pospeševalnik Katapult, ki je primarno namenjen podjetjem s fizičnim produktom. Podjetja in podjetnike podprejo s svojo infrastrukturo, znanjem (mentoriranjem iz strani strokovnjakov iz Dewesofta, priznanimi govorniki in izobraževalnimi programi), storitvami in opremo za testiranje proizvodov. 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x