Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Priprave na svetovni izbor v Portoriku

10 december 2021
Priprave na svetovni izbor v Portoriku

Aktualna Miss Slovenije, Maja Čolić, se trenutno nahaja v Portoriku, kjer potekajo še zadnje priprave na svetovni izbor Miss World.

20. novembra 2021 je Maja Čolić, aktualna Miss Slovenije odpotovala v San Juan, mesto, ki se nahaja na otoški državi Portoriko, kjer bo 16. decembra zastopala Slovenijo na svetovnem izboru Miss World. Izbor bo potekal že 70. leto, Maja pa je bila deležna slabega mesca priprav. V času enomesečnega druženja in priprav na finalno prireditev so imela dekleta, kandidatke za Miss World priložnost se izkazati na različnih izzivih, sodelovati na raznih dogodkih in spoznavati kulturno in naravno dediščino Portorika. Priprave v San Juanu potekajo vsak dan in čez celoten dan. Maja nam je zaupala, da veliko časa preživi v plesni dvorani, kjer s preostalimi dekleti vadijo za potek finalnega večera. Same priprave so namenjene predvsem temu, da se dekleta naučijo koreografijo in celoten potek prireditve, saj se bo dogajanje prenašalo v živo. Končna uvrstitev deklet pa je poleg opravljenih izzivov odvisna predvsem od intervjuja z žirijo.

Dekleta so zaradi lažje organizacije in komunikacije razdeljene v štiri skupine, Maja pa je bila dodeljena v rumeno. Tako največ časa preživi z dekleti iz svoje skupine, predvsem pa s sostanovalko, Miss Slovaške, s katero si deli sobo. Z dekleti je med pripravami stkala tesne vezi in prijateljstva.

Foto: osebni arhiv in arhiv Miss World

Name:
Email:
Subject:
Message:
x