Miss Slovenije 20202 Vida Milivojša

»Kaj narediš, ko tvoje sanje postanejo resničnost? Preprosto nehaš sanjati in začneš živeti življenje!« So besede, ki so odmevale v moji glavi še naslednji dan po prejetju naziva Miss Slovenije. Saj bi rekla, da sem se takrat zavedala dejstva, da sem postala Miss Slovenije, vendar priznam, da se ga v resnici še zdaj ne zavedam povsem. Zavedala pa sem se, že od samega začetka, da bo to eno izmed najtežjih let mojega življenja, a hkrati polno najlepših trenutkov, za katere si nikoli nebi mislila, da bi se lahko zgodili meni.

Kdo pravzaprav sem? Z mitom o Lepi Vidi nimam skupnega le imena protagonistke, temveč tudi hrepenenje, le da jaz od vsega najbolj hrepenim po kreativi. V prostem času hodim na razna snemanja in pišem poezijo. Ko svojih čustev ne morem izliti na papir, jih izrazim skozi gib, saj sem plesalka že od svojega šestega leta. Inspiracijo velikokrat najdem v naravi in živalih, zato sem kot majhna trenirala tudi jahanje. Navsezadnje pa sem tudi Miss Slovenije 2022, ki je naziv na katerega sem resnično ponosna.

Kot ambasadorka države na sončni strani Alp si želim na najbolj kreativen in inovativen način predstaviti našo prelepo državo Svetu. Ta beseda me spremlja tudi pri moji vlogi ambasadorke projekta Širimo VIP Zasavje, kjer ne bom le na kreativen način ozaveščala Slovencev o pomembnosti vključevanja ljudi s posebnimi potrebami v našo družbo, temveč bom tudi sama pomagala pri gradnji podporne mreže za njihovo lažjo vključitev. Pri tem pozivam vse, da se ne bojte biti drugačni, da se ne bojte biti “pravi vi” in, da ne pozabite, da je naša »majhnost« v resnici prednost, saj nam omogoča, da lažje stopimo skupaj in podpremo drug drugega.

Projekt Miss Slovenije mi je pomagal premagati ovire tako v osebnem kot v poslovnem življenju. Šola mi je v življenju dala veliko teoretičnega znanja, vendar sem šele pri projektu spoznala, kako v resnici deluje poslovni svet. Poslovni partnerji projekta so mi z veseljem odprli vrata in skozi moje potovanje dajali znanje ter odgovore na vsa vprašanja, zato sem jim neizmerno hvaležna. Rada bi se zahvalila tudi Jelki Verk, lastnici licence Miss Slovenije, saj me je ves čas gnala naprej in verjela vame še preden sem sama verjela vase, Flaviji Bornšek, ki je vedno našla prave tolažilne besede in Maji Čolič, Miss Slovenije 2020/21, ker mi je vedno nudila podporo in posredovala znanje in izkušnje, ki jih je sama pridobila, ko je bila aktualna Miss.

Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022

Vida Milivojša Miss Slovenije 2022

 

Foto: Dejan Nikolič

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale