Miss Slovenije 2020/21 Maja Čolić

V projekt Miss Slovenije sem vstopila brez pričakovanj, a z jasnim ciljem – ostati zvesta sami sebi, ter izkoristiti vse dane možnosti in priložnosti. Na samem začetku si nisem znala niti predstavljati kaj vse projekt zajema, kaj počne in v kaj verjame. Z vsako aktivnostjo, dogodkom pa sem bolj in bolj dojemala ter razumevala zgodbo samega projekta, jo začutila in začela živeti tudi sama.

Sem natančna, predana, željna novega znanja in izkušenj. Če se nečesa lotim, se temu posvetim maksimalno in nič drugače ni bilo tudi s projektom Miss Slovenije. Na poti do finala je bilo vloženega veliko mojega časa in truda. V projekt sem dala sebe, a ker sem se v projektu našla, je bilo vse toliko lažje. Vsakega izziva sem se veselila in pri vsakem sem se ogromno novega naučila. Spoznala sem našo Slovenijo, stkala nove prijateljske vezi in si odprla vrata v nov svet. Ustvarila sem ogromno lepih spominov in celotna izkušnja je tista, ki bo od zdaj naprej del mene.

Kot nosilka naziva in ambasadorka Slovenije se bom zavzemala, da slogan projekta Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo še bolj zaživi med ljudmi, da naša družba v celoti postane bolj vključujoča, ter da v ospredje pred zunanjo lepoto pridejo še druge, po mojem mnenju pomembnejše vrednote, saj je človek mnogo več kot samo njegova zunanjost, in to je eno izmed sporočil, ki bi ga rada ponesla v svet. Posedovanje kvalitet kot so inteligenca, komunikacija, način obnašanja, izražanja, karizma, izžarevanje energije, topline, srčnosti, iskrenosti so zame večjega pomena in možnost izražanja le-teh je čar tega projekta. Lepota izvira od znotraj, vse ostalo je samo dodaten plus.

Pri projektu Miss Slovenije so nam ponujene možnosti in priložnosti za karierni in osebnosti razvoj in to je dodana vrednost, ki jo cenim in za katero se zavedam, da ni dana vsakemu. Že skozi sam projekt sem kot polfinalistka in kasneje finalistka iskala te priložnosti in iz vsake skušala vzeti čim več. Tako sem skozi projekt rasla, in ko se zazrem nazaj na začetek sem izredno ponosna nase, da sem dosegla in celo presegla zadane cilje. Pisala sem svojo zgodbo vzporedno z zgodbo projekta, obe pa sta se na koncu zlili v eno. To novo zgodbo bom zdaj, kot Miss Slovenije, pisala naprej in k projektu dodala svojo osebnostno noto. Želim pustiti svoj pečat, nekaj po čemer si me boste zapomnili.

Projekt mi je že na poti do finala dal ogromno, in za to je v največji meri zaslužna ekipa Miss Slovenije, ter poslovni partnerji projekta. Hvala vsem vam za izkazano zaupanje, ponujene priložnosti, nova znanja, neskončno podporo, ljubezen, solze, smeh in vse, kar še bomo doživeli skupaj, in česar se izredno veselim. Preveč vas je, da bi naštevala poimensko, ampak vem, da veste kdo ste. HVALA!

Verjamem, da se v življenju vse zgodi z razlogom, vse ima svoj namen in smo točno tam, kjer moramo v danem trenutku biti. Moj trenutek je tukaj in zdaj in v letu, ki mi je dano, bom z največjim ponosom nosila krono, ter predstavljala našo državo. To leto pa je šele moj začetek!

Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21

Maja Čolić Miss Slovenije 2020/21

 

Foto: Dejan Nikolič