Zadnje novice

Prekrasna Loška dolina in grad Snežnik

16 marec 2024
Prekrasna Loška dolina in grad Snežnik

Minuli konec tedna so polfinalistke Miss Slovenije 2024 svoj čas preživele v čudovitih prostorih gradu Snežnik, ki ne le, da velja za edinstven muzej bivalne kulture 19. stoletja, temveč je tudi eden redkih gradov v Sloveniji, ki se lahko pohvali z originalno opremo.

Poleg očarljivega ogleda gradu in zbirke starodavne opreme so bile tam s prav posebnim namenom. Kot že veste so dekleta ob prvem obisku tamkajšnje občine, ki je hkrati tudi gostiteljica letošnjega polfinala, prejele izziv. V mesecu dni so morale posneti inovativen video zapis, ki prikazuje lepote in turistične atrakcije Loške doline. Ta petek pa so svoje kreativne videoposnetke predstavile ostalim sotekmovalkam in strokovni žiriji v poročni dvorani na gradu Snežnik.

Dekleta so se vsekakor izkazala v svoji ustvarjalnosti; vsak posnetek je bil nekaj posebnega, unikatnega in zanimivega. Posebne čestitke pa gredo zmagovalni skupini deklet, ki je najbolj prepričal strokovno žirijo in to so: Nika Kuzman, Pia Hribar in Abbi Sušelj. Iskrena hvala tudi Javnemu zavodu Snežnik in Zavodu Ars Viva, ki je dekletom podaril glavno nagrado; ilustracijo iz pod rok Benjamina Žnidaršiča, lastnika in direktorja zavoda Ars Viva in darilni bon za voden ogled medveda, ki ga organizira Javni zavod Snežnik v sodelovanju s tamkajšnjim lovskim društvom, ter za prekrasne poklone tudi ostalim sodelujočim skupinam.

Javni zavod Snežnik pa bo kmalu te video posnetke objavil na svoji spletni strani, kjer si jih boste lahko ogledali tudi vi.

Za polfinalistkami projekta Miss Slovenije je še en uspešen dan raziskovanja lepot Slovenije in spoznavanja znamenitosti Loške doline, grad Snežnik pa je s svojo lepoto in očarljivo zgodovino  našel prav posebno mesto v njihovih srcih.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale