Zadnje novice

Kronoterm skrbi zeleni prehod Evrope

18 maj 2023
Kronoterm skrbi zeleni prehod Evrope

Podjetje Kronoterm so finalistke Miss Slovenije  2023 že dodobra spoznale konec marca, ko so obiskale njihove prostore na Gomilskem,  v Občini Braslovče. V letošnji sezoni pa nas s podjetjem čaka še nekaj aktivnosti.

Kronoterm je mednarodno usmerjeno podjetje in pri svojem delovanju ustvarjajo rešitve za zeleni prehod Evrope. Evropska družba namreč teži k razogljičenju, kjer pa so toplotne črpalke eno ključnih orodij za razogličenje v segmentu ogrevanja. Slovenski trg za Kronoterm predstavlja približno 40% vseh izdelanih toplotnih črpalk, preostali del produktov izvozijo v tujino. Čeprav zase pravijo, da so v tujini, proti velikim igralcem, še vedno majhni, se kljub temu vzstrajno širijo in uveljavljajo na evropskem trgu toplotnih črpalk. Prisotni so na 18 evropskih trgih, večji delež izvoza pa predstavljajo trgi v Italiji, Avstriji, Švici, Franciji in na Irskem. Kronoterm svoje izdelke izvaža predvsem zato, ker so zelo razvojno naravnani in želijo ponujati produkte in rešitve, ki so korak pred tem, kar ponujajo drugi.

miss slovenije s vodstvom kronoterma
Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022, Bogdan Kronovšek, lastnik in direktor podjetja Kronoterm, Teja Tripković, Miss fotogeničnosti in Dean Besednjak, namestnik direktorja

Podjetje ves dobiček, ki ga pridela, vlaga nazaj v tehnologijo in razvoj novih produktov ter v širitev in razvoj podjetja. Zavedajo se, da so razvoj in nenehne izboljšave ključnega pomena. Pri tem digitalizirajo proizvodnjo in širijo prodajno mrežo v tujini ter poudarjajo, da je poleg širitve pomembno tudi negovanje in krepitev obstoječih poslovnih vezi. Zato so v mesecu maju, v Slovenijo, povabili svoje italijanske partnerje, skupaj z njimi pa smo se družile 18.maja.

druženje s poslovnimi partnerji podjetja Kronoterm
Druženje s Kronotermovi poslovnimi partnerji je potekalo ob Fontani piva v Žalcu

Aktualna Miss Slovenije, Vida Milivojša, Miss fotogeničnosti, Teja Tripković in finalistke projekta so se zbrale pri Fontani piva v Žalcu, kjer so sprejele presenečene goste - Kronotermovi partnerji namreč niso vedeli, da v podjetju za njih pripravljajo presenečenje.

finalistke so goste pričakale s transparenti
Finalistke so partnerje pričakale z velikimi transparenti

Finalistke Miss Slovenije 2023 so jih s širokimi nasmehi in velikimi transparenti pričakale ob Fontani, na trgu pa jih je glasno pozdravila tudi godba. Vse zbrane je nagovoril in pozdravil lastnik in direktor podjetja Kronoterm, Bogdan Kronovšek.

bogdan kronovšek, direktor kronoterma
Bogdan Kronovšek, direktor in lastnik podjetja Kronoterm

S partnerji smo se družile do večernih ur in jim z veseljem predstavile kakšno zanimivost o Sloveniji.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale