Zadnje novice

Častnih 100 let Tosame

15 maj 2023
Častnih 100 let Tosame

Podjetje Tosama, zvesti poslovni partner projekta Miss Slovenije, je v petek, 12. maja 2023, praznovalo častitljivo 100. obletnico delovanja.

Ob 100-letnici je podjetje naredilo prvi korak k družbeni pobudi za brezplačne higienske menstrualne pripomočke v javnih izobraževalnih ustanovah. Zato učenkam v 100-tih šolah v času pouka, v letu 2023, nudijo vložke in tampone iz naravnih materialov, ki zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije in tako pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja. Podjetje bo v letu 2023 tako doniralo kar 600.000 vložkov in tamponov, projekt pa so poimenovali »ZA zdravje žensk«. 

natasa pirc musar 100 let tosame
Predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar, je v svojem nagovoru Tosamo pohvalila, da se s tako dolgim obstojem v Sloveniji ne more pohvaliti veliko podjetij

V petek 12. maja so jubilejno obletnico praznovali v centru Domžal, skupaj z zaposlenimi, partnerji in vsemi, ki so pomembno prispevali k soustvarjanju podjetja. Na dogodku so sodelovale tudi finalistke Miss Slovenije 2023 in sicer v pomoči pri organizaciji. 100 obletnico je na klavirju otvoril Sašo Gačnik “Svarogov”, prireditev pa je vodil Klemen Slakonja. Zbrane sta nagovorila direktorja podjetja, Mojca Šimnic Šolinc in Tomaž Brdnik, ki sta skupaj s predsednico države dr. Natašo Pirc Musar zaposlenim podelila številna priznanja, med drugimi tudi zaposlenemu in zaposleni z najdaljšim stažem v podjetju, ki je štel več kot 40 let. Med nastopajočimi se je predstavila 2. spremljevalka Miss Slovenije 2022, Talita Sofija Komelj, študentka opernega petja in Aleksandra Matan, finalistka Miss Slovenije 2023.

talita sofija komelj 100 let tosame
Talita Sofija Komelj, 2. spremljevalka Miss Slovenije 2022 v ozadju pa fotografija finalistk Miss Slovenije prejšnjih generacij, s katero smo skupaj s Tosamo osvojili najvišji slovenski vrh - Triglav

Tosaminih 100 let je zgodba o desetletjih trdega dela, o odločnem utiranju poti v svet, preseganju številnih izzivov in nenehnem iskanju boljšega jutri. Njihovo poslanstvo je s svojimi izdelkami in storitvami pomagati generacijam ohraniti, izboljšati ali ponovno najti zdravje. Želijo si ostati svetovno prepoznaven, inovativen in cenjen ponudnik higienskih izdelkov pod lastnimi in tujimi blagovnimi znamkami. Zdravje je Tosamina zaveza že od nastanka podjetja. Skrb za generacije so vtkali v prve gaze, povoje in vložke; in še danes ostaja pogoj in izhodišče za vse kar nastaja v njihovem razvoju, ki se je usmeril v trajnost. Zato načela odgovornega odnosa do zaposlenih in družbenega okolja, poslovne odličnosti in okolja vključujejo v vsa področja svojega poslovanja in v celoten sistem strateškega vodenja. V podjetju so ponosni, da je več kot polovica njihovih izdelkov narejenih izključno iz naravnih materialov, ter da njihovo kakovost iz dneva v dan analizirajo v lastnih laboratorijih.

aleksandra matan 100 let tosame
Aleksandra Matan, finalistka Miss Slovenije 2023, v ozadju pa fotografija iz Toasminega laboratorija

»Tosama ni le 100 le staro podjetje, Tosama so bili - in smo še danes - predvsem ljudje. Čeprav smo se v desetletjih menjavali in spreminjali, čeprav so se s časom menjale in preoblikovale tudi naše vrednote, so tiste, ki so bile za nas vedno ključnega pomena, ostale enake. V temelj našega obstoja smo zapisali pravičnost, poštenje, iskrenost, zaupanje, finančno odgovornost in pripadnost podjetju. Pogled v prihodnost pa izpostavlja vrednote, ki oblikujejo nas, naše delo in naš odnos do sveta: zdravje, znanje in trajnostno usmeritev,« pravijo v Tosami.

zahvala diektorjema tosame
Tudi zaposleni v Tosami so se direktorjema Mojci Šimnic Šolic in Tomažu Brdniku zahvalili za ves trud ter pripadnost podjetju in zaposlenim

Delovati 100 let ni samoumevno, kaj šele enostavno. Če si zamislimo, kaj vse je potrebno, da podjetje ustanovimo, ga uspešno vodimo, prestavjamo vzpone in padce, pri tem pa še ustvarjamo produkte, ki bistveno pripomorejo k zdravju žensk, začnemo še toliko bolj ceniti čas, energijo in voljo vseh zaposlenih in vključenih v podjetje, ki skrbijo da Tosama deluje že celo stoletje. Tosama v polnem pomenu besed “neguje generacije”, zato pozivamo Slovence, da cenite in spoštujte slovenski trud ter bodite ponosni na to, da ravo tukaj, v Sloveniji, premoremo takšno podjetje. Navsezadnje je ravno v tem bistvo slogana projekta “Podpirajmo slovensko”.

miss slovenije na 100 let tosame
Na jubilejnem praznovanju 100 obletnice Tosame so bile prisotne tudi pretekle dobitnice nazivov (iz leve proti desni); Talita Sofija Komelj, 2. spremljevalka Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022, Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21 in Teja Tripković, Miss fotogeničnosti 2022

100 obletnica podjetja tosama
Tosamovci so dogodek zaključili z vzklikom "Računajte na nas!"

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale