POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Miss Slovenije 2017 Maja Zupan

 

 

Projekt Miss Slovenije s seboj nosi vsebino, ki je pomembna za ves narod, in nudi enkratno priložnost za mlada dekleta, ki imajo željo po razvoju na področju osebnostnega in/ali poslovnega življenja dovolj veliko, da so pripravljena stopiti iz svoje cone udobja. Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo je zgodba, ki prejema občutno premalo podpore, glede na to, kako pomembna je za pravo miselno naravnanost in z njo nadaljnji razvoj naroda. Iskreno upam, da bo kmalu presegla ozko mišljenje večine Slovencev in premagala vse stereotipe, ki se je žal, brez dejanske podlage, še vedno držijo.

Sama sem izredno ponosna na svojo deželo in njeno naravno, zgodovinsko in kulturno bogastvo. Sedem let sem bila aktivna in predvsem strastna folkloristka in tako tudi do projekta čutim veliko pripadnost in lahko rečem, da sem njegovo zgodbo zares čutila in jo s ponosom predstavljala.

 

Kot majhna punčka s podeželja sem imela za ljudi v svojem okolju vedno prevelike cilje, v očeh drugih sem bila preveč samosvoja, pogumna, trmasta in neobremenjena. Na to, da sem odraščala v takem okolju pa danes ne gledam kot na slabost, ampak sem za to hvaležna, saj je to v meni oblikovalo neustavljivo vztrajnost in notranjo moč.

Naziv Miss Slovenije mi še danes odpira marsikatera vrata, ki so se mi v preteklosti zdela nedosegljiva. Vendar danes lahko rečem, da mi je še več kot naziv, življenje spremenila sama izkušnja. Prinesla mi je namreč popolnoma novo mišljenje o sebi in življenju nasploh. V glavi si ne postavljam več nobenih omejitev, pa naj bo to v načrtovanju kariernih ciljev, sprejemanju svojih sposobnosti ali pa dojemanju življenja samega. Verjamem, da je z dovolj truda in pravo naravnanostjo vse mogoče. To je zame tudi največja in najdragocenejša nagrada, ki sem jo prejela kot nosilka naziva Miss Slovenije 2017.

 

Po predaji krone imam priložnost projekt spoznavati še iz zornega kota vodje projekta, kar mi je zopet odprlo nove poti in prineslo dragoceno znanje.

Iz srca sem hvaležna gospe Jelki Verk, ki mi je v preteklih treh letih nesebično in potrpežljivo nudila vodstvo in različne priložnosti za razvoj, je bila ob meni tudi ob vseh težkih trenutkih, vedno stala za mano in je verjela vame tudi ob trenutkih, ko vase nisem verjela niti sama. Hvala za vse lepe spomine, ki sva jih ustvarili skupaj!

Hvaležna sem tudi vsem poslovnim partnerjem, ki so z mano delili svoja znanja, mi pomagali in nudili priložnosti in izzive, v katerih sem lahko uresničevala svoje potenciale.

 

Vaša Miss Slovenije 2017,

Maja Zupan

 

Foto: Ivan Bliznetsov