POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Miss Slovenije 2019 Špela Alič

 

 

 

 

Pisati del zgodbe projekta Miss Slovenije je ena izmed najlepših in hkrati najtežjih nalog v mojem življenju. Ko sem na finalnem odru zaslišala svoje ime, se mi je v trenutku pred očmi odvrtelo celo življenje, bila je eksplozija nadzemeljskih čustev in neizmernega veselja, da sem izmed vseh čudovitih deklet ravno jaz tista srečnica, ki bo prejela krono. Izrekli so moje ime! Spravila sem se k sebi in naredila prvi korak, prvi korak kot Miss Slovenije 2019! Ko sem stopala po lento in krono, še vedno nisem mogla verjeti, pogledovala sem naokoli, če sem zagotovo slišala svoje ime. Ugotovila sem, da se nisem zmotila. Sem Miss Slovenije in od tega trenutka dalje bo moje življenje popolnoma drugačno. Strah se je polegel, bučni aplavz me je pospremil v novo, čudovito obdobje mojega življenja. Vse oči so bile oprte. Bom zmogla? S toplimi pogledi so takoj vse strahove razblinili žiranti, spoštovani partnerji in vodja projekta, Jelka Verk, ki so me na to nalogo odlično pripravili že mesece prej.

 

Naziv Miss Slovenije me je popeljal na meni do sedaj popolnoma neznana področja, naučila sem se veliko novega in imela čast spoznati neverjetne ljudi, ki jim danes lahko rečem prijatelji. Hvaležna sem za vsak obisk in vsak stisk roke, spoznala sem neverjetne osebe z izjemnim talentom in srčnostjo. Še bolj podrobno sem spoznala našo čudovito Slovenijo in prelepe kraje, ki so bili meni in še marsikomu popolnoma tuji. Hvaležna sem projektu Miss Slovenije, da se pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo zavzema, da bodo tudi ti majhni slovenski kraji videni in slišani. V zastopanju Slovenije s ponosom sodelujem tudi jaz.

 

V projektu pa nikoli nisem sama. Jelka Verk, lastnica licence Miss Slovenije, Maja Zupan, Flavija Bornšek in Lara Kalan dihajo z menoj, me vodijo, pomagajo in usmerjajo v projekte, za katere vedo, da mi bodo dala nova znanja, spoznanja in izkušnje. Veliko vlogo pri mojih aktivnostih igrajo tudi poslovni partnerji projekta, ki so mi na široko odprli vrata svojih prostorov in mi predali dragocena znanja ter mi pokazali svet tudi onkraj naših imaginacij.

 

Navsezadnje pa mi projekt pomaga odpirati vrata tam, kjer bi drugače ostala zaprta. Z nazivom Miss Slovenije sem dobila moč, ki jo bom usmerila v projekte, ki sem si jih vedno želela izpeljati, pa nikakor nisem vedela, kje začeti. Kot študentka socialnega dela se srečujem s številnimi težavami mladih, ki ne bodo več ostale zamolčane, saj jih bom začela ozaveščati ter delati najbolje, da jih odpravim.

 

Izredno lepo leto je pred menoj! Iz srca hvala našim poslovnim partnerjem projekta za vso podporo do sedaj ter priložnosti nadaljnjega sodelovanja z vami, ki se ga iskreno veselim!

 

Špela Alič, Miss Slovenije 2019

 

Foto: Ivan Bliznetsov