Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

V mestu gastronomije z Dewesoftom

7 oktober 2022
V mestu gastronomije z Dewesoftom

Miss Slovenije 2022 je s podjetjem Dewesoft obiskala prestolnico francoske kulinarike, mesto Lyon, kjer se je udeležila sejma merilne tehnologije.

Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša, je potovanje pričela v Parizu, kjer je obiskala sedež francoske podružnice Dewesoft, nato pa je pot nadaljevala skoraj 500 km južneje, v mesto Lyon. Tam se je udeležila sejma merilne tehnologije - Mesures Solution EXPO - ki je gostil strokovnjake, inženirje, profesorje kot tudi lokalne študente. Z obiskovalci je delila zanimive informacije o naši prelepi deželi, zaupala prelepe, skrite kotičke in tako predstavila Slovenijo v tujini. Ne malo obiskovalcev je poznalo lepote dežele na južni strani Alp, kar nekaj pa si jih je zaželelo, da jo ponovno obiščejo. Največje presenečenje lyonskega obiska pa je bil obiskovalec sejma, ki je Vido nagovoril kar v slovenščini! In ne, ni bil Slovenec, bil je Francoz, ki se je slovenščine naučil že pred 25 leti! 

Lyon ima dolgo tradicijo kulinarične umetnosti, znan kritik hrane Curnonsky pa je mesto označil kar za “gastronomsko prestolnico sveta”. Priznani Michelinovi kuharski mojstri so Lyonsko kuhinjo razvili v nacionalni fenomen. Po prvem dnevu sejma je Miss Slovenije s francosko Dewesoft ekipo obiskala tudi tradicionalno lyonsko restavracijo, ki je znana po svoji netipični dekoraciji in tradicionalni gastronomiji. Na meniju je lahko izbirala jedi tradicionalne lyonske gastronomije. Po večerji si je z ekipo ogledala tudi baziliko Notre-Dame de Fourvière, ki se nahaja na griču, ki ponuja čudovit razgled na mesto.

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x