Postani del zgodbe tudi ti!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale

 

 

 

Špela Šolaja, Ambasadorka More Than Beauty

Sem Špela Šolaja, 20. letna študentka, ki že od nekdaj najbolj uživa v stvareh, pri katerih lahko izraža svojo kreativnost. Sem oseba, ki občuduje unikatnost, drugačnost in posebnost.
Svojo strast sem tako našla v modi, skozi katero se lahko tudi sama izražam, zato sem se takoj prepoznala v zgodbi projekta More Than Beauty, ki podpira ravno to.

Vse se je začelo z mojim sodelovanjem pri projektu Miss Slovenija za Miss Sveta 2019. Projekt Miss Slovenije je v zadnjim letih postavil nove temelje, katerim samo zunanja lepota deklet ni dovolj. Če vprašaš mene imamo dekleta in ekipa, ki sodelujemo pri projektu res lepo poslanstvo, pri katerem z majhnimi koraki v pravo smer naredimo res veliko za našo prelepo Slovenijo. Projekt podpira slovenske kraje, podjetnike, športnike, kulturno in naravno dediščino, ter jim pomaga, da na ta način stopijo v ospredje in postanejo bolj prepoznavni. Na tem pa temelji tudi zgodba More Than Beauty, ki posebnim,manjšim, po našem ne dovolj opaženim podjetnikom, obrtnikom, idejam, okolju daje priložnost, da se pokažejo širšem trgu. 


Konec oktobra, se je s finalno prireditvijo moje sodelovanje pri projektu Miss Slovenija končalo, istočasno, pa se je začela pisati moja zgodba pri More Than Beauty. Hvaležna sem, da sem bila lahko del tega projekta, ki mi je odprl oči in pokazal pomembnost ohranjanja naše kulturne in naravne dediščine. Velikokrat sem mogla stopiti iz svoje cone udobja in si tako zgradila boljšo samozavest in izboljšala svoje javno nastopanje. Vse to, pa je bila zagotovo dobra odskočna deska za nadaljevanje moje zgodbe pri projektu More Than Beauty.
Trenutno je za nami otvoritev 1. showroom-a, ki pa se bo čez leto selil po vsej Sloveniji. Izdali smo tudi svoj prvi koledar, na katerem so predstavljeni kosi iz naše kolekcije. Res sem motivirana in polna idej, zato z ekipo že delamo na razvoju novega produkta, kateremu bom dodala delček svoje kreativnosti.


Spremljajte nas! 

Špela

 

 

 

Foto: Ivan Bliznetsov

  

Z Miss Slovenije širimo VIP Zasavje

27 september 2022
Z Miss Slovenije širimo VIP Zasavje

Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša je postala ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje”, ki ga izvaja Varstveno delovni center Zasavje. Kot ambasadorka podpira osebe z intelektualnimiovirami s podporo sočloveka in enakopravne vključitve v družbo.

VDC Zasavje je v letu 2020 zaključil operacijo Gradimo vključujoče in povezano Zasavje (VIP Zasavje), ki je prinesla veliko pozitivnih rezultatov na področju vključenosti ranljivih skupin, uporabnikov VDC Zasavje, v lokalno okolje. V zavodu izvajajo različne storitve na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Sloveniji, vanj pa so vključene ranljive skupine, ki so prepogosto še vedno stigmatizirane in izključene iz družbe na različnih področjih življenja. V VDC Zasavje je vključenih 150 uporabnikov iz vseh zasavskih občin, ki jih pri delovnih aktivnostih in socialnem vključevanju podpira 50 zaposlenih. Z namenom večje vključenosti uporabnikov v okolje, pri projektu Miss Slovenije sodelujemo z VDC Zasavje in smo aktivno vključeni v iskanje inovativnih rešitev. Miss Slovenije kot ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje” ozavešča, kako pomembno za samozavest uporabnikov je, da jih vključujemo, jih spodbujamo in ne izoliramo v institucije. 

Na prijeten septembrski dopoldan sta uporabnike in zaposlene Varstveno delovnega centra Zasavje obiskale Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022 in Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21, se z njimi družile in spoznavale njihovo delo. Med drugimi uporabniki izdelujejo privlačne torbe iz recikliranega jeansa, copate, drobižnice, šale in še marsikaj! Njihove izdelke lahko najdete v spletni trgovini - ne pozabite, z nakupom jim omogočate kakšen izlet, kavico med odmori ali letovanje ob morju.

Skupaj lahko zgradimo bolj vključujočo družbo! 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x