Novice in dogodki

Z Miss Slovenije širimo VIP Zasavje

27 september 2022
Z Miss Slovenije širimo VIP Zasavje

Miss Slovenije 2022, Vida Milivojša je postala ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje”, ki ga izvaja Varstveno delovni center Zasavje. Kot ambasadorka podpira osebe z intelektualnimiovirami s podporo sočloveka in enakopravne vključitve v družbo.

VDC Zasavje je v letu 2020 zaključil operacijo Gradimo vključujoče in povezano Zasavje (VIP Zasavje), ki je prinesla veliko pozitivnih rezultatov na področju vključenosti ranljivih skupin, uporabnikov VDC Zasavje, v lokalno okolje. V zavodu izvajajo različne storitve na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Sloveniji, vanj pa so vključene ranljive skupine, ki so prepogosto še vedno stigmatizirane in izključene iz družbe na različnih področjih življenja. V VDC Zasavje je vključenih 150 uporabnikov iz vseh zasavskih občin, ki jih pri delovnih aktivnostih in socialnem vključevanju podpira 50 zaposlenih. Z namenom večje vključenosti uporabnikov v okolje, pri projektu Miss Slovenije sodelujemo z VDC Zasavje in smo aktivno vključeni v iskanje inovativnih rešitev. Miss Slovenije kot ambasadorka projekta “Širimo VIP Zasavje” ozavešča, kako pomembno za samozavest uporabnikov je, da jih vključujemo, jih spodbujamo in ne izoliramo v institucije. 

Na prijeten septembrski dopoldan sta uporabnike in zaposlene Varstveno delovnega centra Zasavje obiskale Vida Milivojša, Miss Slovenije 2022 in Maja Čolić, Miss Slovenije 2020/21, se z njimi družile in spoznavale njihovo delo. Med drugimi uporabniki izdelujejo privlačne torbe iz recikliranega jeansa, copate, drobižnice, šale in še marsikaj! Njihove izdelke lahko najdete v spletni trgovini - ne pozabite, z nakupom jim omogočate kakšen izlet, kavico med odmori ali letovanje ob morju.

Skupaj lahko zgradimo bolj vključujočo družbo! 

Foto: arhiv Miss Slovenije

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale