Novice in dogodki

Razglasitev zmagovalk Kronotermovega izziva

12 avgust 2022
Razglasitev zmagovalk Kronotermovega izziva

Razglasili smo zmagovalke Kronotermovega izziva, ki so ga dekleta prejela ob prvem obisku podjetja. 

Podjetje Kronoterm je vodilni slovenski proizvajalec toplotnih črpalk, ki stremi k razvoju bolj učinkovitih, okolju prijaznih in zanesljivim napram. Družinsko podjetje, ki se lahko pohvali kar s 30-letno tradicijo, je v naše domove vgradilo že več kot 70.000 naprav, s svojim inovativnim razvojem pa skrbijo, da ponujajo najboljše rešitve na področju okolju prijaznega ogrevanja.

Finalistke Miss Slovenije 2022 so podjetje Kronoterm prvič obiskale konec marca, ko so spoznale zgodovino podjetja, njihove produkte, dosežke in samo tehnologijo delovanja toplotnih črpalk. Na obisku smo govorili o pomenu zelenih tehnologij in ohranjanju čistega okolja. Dekleta so si ogledale tudi prostore podjetja - od razvojnih pisarn, testnih laboratorijev pa vse do proizvodnje toplotnih črpalk. 

V proizvodnem oddelku podjetja Kronoterm
Proizvodni oddelek podjeta Kronoterm

Ob obisku je dekleta čakal tudi Kronotermov izziv. Ekipa marketinga je za kandidatke pripravila nalogo, da v skupinah obiščejo obstoječo Kronotermovo stranko, se dogovorijo za obisk objekta, kjer je nameščena njihova toplotna črpalka in na lokaciji opravijo kratek intervju. Dekleta so v intervjujih uporabnike spraševale glede načina ogrevanja objekta pred uporabo toplotne črpalke, o samem objektu, zadovoljnosti uporabe, o težavah ogrevanja in podobno. Dekleta so poleg krajših intervjujih pripravile tudi video reportažo in fotografije.

Diskusija o dobrih praksah pri izvajanju naloge
Na obisku smo se pogovarjali o dobrih praksah in težavah pri opravljanju naloge

Finalistke so si nalogo razdelile tako, da je vsaka opravila delo na področju na katerem je dobra in uspešna oziroma segmentu kjer se želi razvijati. Izziv, ki so ga pripravili v podjetju je vključeval različne naloge in tako vključeval veliko raznolikosti. Kandidatke so se tako lahko prepoznale v različnih segmentih in se izkazale na tistem, ki jim je bil najbolj pisan na kožo. Prepoznale so se lahko v vodenju projekta, pisanju člankov, pripravi scenarija, montaži, snemanju, fotografiranju ali komunikaciji s sogovorniki. Kronotermov izziv je bil vzajemen - dekleta so lahko pokazale svoja znanja in jih nadgradile, podjetje pa je pridobilo dragocene materiale za promocijo in predstavitev izdelkov.

Podjetje smo ponovno obiskale na avgustovski petek, kjer nas je sprejel direktor podjetja, Bogdan Kronovšek in Kronotermova ekipa. Ob jutranji kavi smo spregovorili o izzivih naloge, kot tudi o dragocenih izkušnjah, ki so jih dekleta ob reševanju izziva prejela. Diskutirali smo o dobrih praksah in o tem, kaj dobra referenca pomeni za podjetje. 

Finalistke je sprejel direktor podjetja Kronoterm, Bogdan KronovšekFinalistke z direktorjem podjetja Kronoterm, Bogdanom Kronovškom

Navsezadnje pa g. Kronovšek, razglasil tudi zmagovalno skupino Kronotermovega izziva, katero sta sestavljale Hana Klaut in Lana Šantelj. Dekleti sta za nagrado prejeli darilni bon, za obisk slovenskega wellnesa, ki ponuja različne metode razvajanja, med njimi tudi knajpanje, ki potrebuje natančno regulacijo hlajenja vode. Pri tem postopku se voda ves čas prilagaja na ustrezno temperaturo, kar zagotavlja Kronotermova toplotna črpalka tipa voda-voda po meri. Poleg slednje pa sta v objektu nameščeni še dve Kronotermovi toplotni črpalki tipa zrak-voda, za ogrevanje in hlajenje upravne stavbe.

Hana Klaut in Lana Šantelj sta sestavljali zmagovalno ekipo Kronotermovega izziva
Zmagovalna ekipa Kronotermovega izziva

Prav posebno nagrado pa je prejela tudi ekipa, ki so jo sestavljale Urša Trontelj, Urška Koštrun, Anja Korenč in Teja Tripković. Dekleta so namreč v sklopu izziva izdelala najboljši članek, za kar so prejle Kronotermove darilne pakete.

Nagrado so prejele še Anja Korenč, Urša Trontelj in Urška Koštrun
V Kronotermu smo podelili še eno nagrado

Na koncu dneva smo razpravljali tudi o tem, zakaj izbrati toplotno črpalko? Toplotne črpalke so dolgoročno najcenejši, hkrati pa okolju najprijaznejši vir ogrevanja. Slednja pridobi od 50 pa celo do 80 odstotkov vse potrebne energije za ogrevanje brezplačno iz okolice, preostali del pa je električna energija. Poleg tega pa s takim ogrevanjem odločilno vplivamo na zmanjšanje emisij CO2, kar zagotavlja, da bomo mi in naši potomci lahko živeli v čistejšem okolju. Ponudnikov toplotnih črpalk je na trgu precej, najboljše pa je izbrati lokalno - slovensko.

Kronoterm je slovenski proizvajalec toplotnih črpalk
Kronoterm - slovenski proizvajalec toplotnih črpalk

Foto: arhiv Miss Slovenije
 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale